Dit was BOTR op z’n BEST

Begin augustus was het nog hoogst onzeker of het Best of the Rest-toernooi wel door kon gaan maar in de loop van de maand werd duidelijk dat BOTR -The George Best edition- toch onder voorwaarden georganiseerd kon worden. Op een mooi versierd terrein beleefden uiteindelijk zo’n 475 bezoekers een prachtige dag.

Goed geregeld
Tussen 11:00 en 13:00 toen de meeste teams arriveerden was het even spannend of deze toegangseisen voor grote oponthoud of problemen zou zorgen. Er was door de organisatie duidelijk gecommuniceerd waar de bezoekers aan moesten voldoen en dat hielp. Zo’n beetje elke deelnemer en bezoeker had het goed voor elkaar. Met QR-code en ID-bewijs in de hand liep het mooi door en kon men het polsbandje snel in ontvangst nemen.

Voor de finale al aan de champagne
Onder een stralend zonnetje kon vanaf 12:30 begonnen worden met de wedstrijden in de diverse categorieën. Naast de 35+, 45+ en walking football was er dit jaar ook een dames 30+ competitie. Ondanks dat er een veld minder beschikbaar was werd het schema op de minuut nauwkeurig afgewerkt.

Bij de 35+ werd weer gestreden om de Daniël Rahakbauw-bokaal. Fc Harlingen 35+ 2 was in deze categorie de titelverdediger en zij kregen het voor elkaar om de titel te prolongeren. In een rechtstreeks duel om de eerste en tweede plaats met fc Harlingen 35+ 1 bleek het krachtsverschil iets te groot. Minnertsga werd knap derde gevolgd door Zeerobben en tweemaal Stiens.

In de categorie 45+ was het iets minder spannend in de strijd om eerste plek. Deze ging met grote overtuiging naar Leeuwarder Zwaluwen 45+ 2. Fc Harlingen kwam nog in de buurt maar de Leeuwarders gingen er met het volle pond vandoor. Toch werden er nog veel leuke wedstrijden afgewerkt in deze poule waarbij hier en daar wat spelers van diverse teams even van tenue moesten wisselen om Zeerobben 45+ uit de brand te helpen. Maar gelukkig is dat allemaal goed gekomen.

In de nieuwe categorie dames 30+ zaten 4 teams in een poule waarbij na de poulefase nog een extra ronde was ingepland om nog een extra wedstrijd te kunnen spelen. Dit was even een verrassing in het speelschema waardoor de speelsters vv Bellingwolde al een fles champagne achter de kiezen hadden voordat ze nog een finale moesten spelen. Wonder boven wonder wisten ze deze ook nog te winnen. Wellicht dat de dopingcommissie hier nog even naar moet kijken, maar desondanks een knappe prestatie. VV Arum werd uiteindelijk tweede. Franeker en fc Harlingen moesten genoegen nemen met een derde en vierde plek.

De walking footballers maakten er ook weer een mooi spektakel van. Maar liefst 3 ploegen eindigden in deze poule in punten gelijk. Cambuur werd op basis van doelsaldo eerste. De twee teams fc Harlingen eindigden daarachter en de Weinstube eindigde puntloos onderaan.

Het liekt wel Visserijdagen”
BOTR draait natuurlijk niet om voetbal alleen. Het samenzijn en de bekende derde helft zijn net zo belangrijk. De BOTR-organisatie zet dan ook alles op alles om iedereen het gevoel te geven dat ze even een lekker dagje weg zijn. Dit is alleen mogelijk met een flink aantal trouwe sponsoren, een groep bloedfanatieke vrijwilligers, een strakke band en een goed werkende tapinstallatie.

Vul dat aan met ruim 450 enthousiaste bezoekers en de weersomstandigheden die weer perfect waren en alles valt net als twee jaar geleden weer ‘op sien plaats’. Dit keer echter met de topband First Issue dat van 17:00 tot 21:00 een scala aan bekende nummers uit alle decennia ten gehore bracht. De pitchers waren niet aan te slepen en de ‘dansgrasvloer’ was weer goed gevuld.

De club en de organisatie van BOTR zijn enorm trots dat ondanks de bijzondere omstandigheden waar we momenteel mee te maken hebben toch een meer dan volwaardige editie van dit evenement neer hebben kunnen zetten. Een veel gehoord geluid deze dag: “Heffe we toch nog een bitsje Visserijdagen had”.

Over twee jaar is BOTR terug. Hopelijk zonder toegangsbeperkingen maar vooral mét alle ingrediënten die ook deze dag weer onvergetelijk maakten.