Jeugdjournaal Zeerobben

Met een bescheiden zonnetje de gehele ochtend was het goed toeven op het Oostersportpark afgelopen zaterdag. Het vele publiek kon genieten van veel jeugdwedstrijden die al om 08.45 uur van start gingen. Het wordt alweer gewoon.

JO19
Na de 4-0 nederlaag van vorige week speelde JO19-1 afgelopen zaterdag met 3-3 gelijk tegen VC Trynwalden. Het eerste puntje in de hoofdklasse is een feit. Morgen om 10.30 uur weer een thuiswedstrijd. Dan spelen de mannen de derby tegen Franeker. JO19-2 speelde een spannende pot tegen Balk en verloor in Balk nipt met 3-2.

JO17
JO 17-1 kent een uitstekende seizoensstart in de hoofdklasse. Na de winst van vorige week was er afgelopen zaterdag wederom winst. Dit keer werd VC Trynwalden op eigen veld met 2-7 verslagen. Voorlopig bezet JO17-1 de 1e plaats. Morgen ontvangt JO17-1 Workum die Zeerobben uitschakelde voor de beker. JO17-3 kon het niet bolwerken tegen GAVC en verloor in Grou met 6-2.


JO15
En wederom een overwinning voor JO15-1. Ondanks de lange reis richting Leek was de ploeg scherp en won met 0-5. Morgen wacht fc Burgum. LSC bleek een maatje te groot voor JO15-2 en dat kwam terug in de uitslag. Het werd 0-9. JO15-3 kent een fantastische start van de competitie. Ook nu weer werd er gewonnen. In Joure bleef de teller op 15 steken. Op doelsaldo aan de leiding dus. JO15-4 was niet opgewassen tegen V en V’68.

JO13
Op de vroege ochtend was er een mooie 5-2 overwinning van JO13-1 op St. Anna. Na de mooie overwinning van vorige week op Franeker was er nu een 3-1 nederlaag tegen AVC voor JO13-2.

JO12
Na twee overwinningen op rij was er nu een ruime nederlaag voor JO12-1 tegen de koploper fc Burgum. En ja hoor, wederom een overwinning voor JO12-2. Dit keer wonnen ze van LAC Frisia met 1-6. Samen met Nicator staat JO12-2 nog steeds aan kop. JO12-3 zit ook in een te zware competitie met veel standaardteams en verloor afgelopen week van Mulier. JO12-4 verloor op eigen veld met 2-7 van Berlikum.

JO8, JO9 en JO10
Bij deze competities worden er geen uitslagen en standen door de KNVB bijgehouden. De spelers in deze leeftijdscategorie bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

Waddenrobkes
Het is alweer een klein feestje elke week in de Froonacker/v.d.Witte arena. Daar spelen om 09.00 uur de Waddenrobkes van Zeerobben en doen dat vol overgave. Starten met de vlaggenparade, vervolgens 3 partijtjes voetballen en afsluitend penalty’s nemen. Hoe leuk kan het zijn. De kinderen maar ook de ouders en opa’s en oma’s genieten in ieder geval met volle teugen. En daar is het uiteindelijk allemaal om te doen. De Waddenrobkes trainen elke woensdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur. Kinderen die het ook leuk vinden om te voetballen kunnen contact opnemen voor opgave en/of vragen met Ronald Bambach op waddenrobkes@zeerobben.nl of via 06-23914185.

Zaterdag
Zaterdag 11 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Dat zal ongetwijfeld weer de nodige gezelligheid geven op en rond de velden. Kantine de Robbenplaat is alweer vroeg open zodat ook voor de allereerste gasten de koffie op tijd klaar staat. De eerste wedstrijden beginnen zoals altijd om 08.45 uur.