Kan Zeerobben de dadendrang van Pelikaans bedwingen

Voorbeschouwing Pelikaan S – Zeerobben

Pelikaan S is als een raket aan de competitie begonnen met 6 uit twee en doelsaldo van plus 10. In de eerste wedstrijd verpletterden ze Balk met 8 – 0 en de tweede leverde een 2 – 4 overwinning op in en tegen Winsum. Zeerobben startte iets bescheidener, ze moesten thuis de overwinning laten aan het sterkere Olde Veste, 2 – 3, nadat zij tegen PKC uit 0 – 5 winst noteerden.

De laatste confrontatie in Oostwold ten westen van stad Groningen dateert van seizoen 2019/2020 en eindigde in een 3-2 voor de thuisclub in de slotseconden werd een gelijkspel prijs gegeven. Het blijkt, dat Pelikaan S zich flink heeft versterkt, al zullen ze het wel zonder de twee rode kaart spelers van afgelopen duel moeten doen. Dat hoefde aan de daadkracht niets af te doen, met negen man wisten ze nog twee keer te scoren tegen Winsum.

Zeerobben kan voortborduren op de inzet van de tweede helft tegen Olde Veste. Fouten afdwingen bij de tegenstander leverde wel twee doelpunten op. Of trainer Zandink kan rekenen op een fitte selectie is nog onbekend. Een puntje in Oostwold lijkt het maximaal haalbare. We zullen zien.


De week van de scheidsrechter

Er was vorige week al de dag van de materiaalman en afgelopen week was het ook nog eens de week van de scheidsrechter. Zeerobben doet daar graag aan mee en is blij met haar scheidsrechterskorps dat wekelijks weer klaar staat om de wedstrijden te leiden. En dat zijn er nogal wat op de zaterdag bij Zeerobben. Elke week staan ze weer klaar en zorgen ze ervoor dat iedereen kan spelen. Arno Ewouds reikte afgelopen zaterdag aan alle scheidsrechters een kleinigheidje uit. Gewoon om te waarderen wat deze vrijwilligers voor hun club doen. Anton Lopes die al heel lang actief is als (jeugd)scheidsrechter bij Zeerobben kreeg als één van eersten al vroeg in de ochtend iets lekkers uitgereikt. (Foto Frans Bode)