Jeugdjournaal Zeerobben

De herfstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat de competities even stil liggen met uitzondering inhaal- en bekerwedstrijden. Afgelopen zaterdag was het overigens nog volle bak met veel jeugdwedstrijden.

JO19
Na het gelijke spel van vorige week tegen VC Trynwalden stond afgelopen zaterdag de derby tegen Franeker op het programma. Franeker had al een overwinning op zak maar beide teams verdeelden de punten op het Oostersportpark. Het werd 2-2. Een gelijkspel was er ook voor JO19-2/ Zij speelden knap met 3-3 gelijk tegen GAVC.

JO17
Zeerobben had nog wat recht te zetten tegen Workum na de uitschakeling voor de beker. Dit keer liet JO17-1 zich niet verrassen en won met 4-0 van Workum. JO17-2 doet het tot nu toe prima in de beker en in de competitie. Afgelopen zaterdag werd er in Balk met maar liefst 1-5 gewonnen van Balk. Een knap resultaat. En datzelfde geldt ook voor JO17-3. Zij wonnen thuis met maar liefst 10-3 van St. Jacob.


JO15
JO15-1 laat er geen gras over groeien en heeft een uitstekende seizoensstart. Alles gewonnen tot nu toe en door in de beker. Afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen fc Burgum maar die werd uiteindelijk keurig met 2-3 gewonnen. Samen met Marum hebben deze ploegen de volle winst tot nu gehaald. Beiden aan kop. Marum een iets beter doelsaldo. En morgen…? Ja inderdaad, dan staat de thuiswedstrijd tegen Marum op het programma. Na de forse nederlaag van vorige week was er nu een knap herstel van JO15-2. Ze wonnen met 6-1 van St. Annaparochie. Een verdienstelijk puntje was er voor JO15-3 in de uitwedstrijd tegen ST SDS/Nijland. Het werd 1-1. En ook een mooi puntje voor JO15-4 dat met 2-2 gelijk speelde tegen VC Trynwalden.

Na het verlies van vorige week was er een knap herstel van JO15-2 tegen St. Annaparochie. Zij wonnen met maar liefst 6-1. (Foto: Hilbrand Cuperus)

JO13
Een vrije zaterdag was er voor zowel JO13-1 als JO13-2.

JO12
Wat een wedstrijd zal dat geweest zijn tussen JO12-1 en Frisia JO12-1. Uiteindelijk stond er na afloop een 6-5 overwinning voor Frisia op het scorebord maar wat een prachtige wedstrijd zal dat geweest zijn. Je zou de einduitslag bijna vergeten. Nicator en Zeerobben JO12-2 voerden de ranglijst aan en troffen elkaar afgelopen zaterdag. Het verschil was toch te groot. JO12-2 ging met dubbele cijfers kopje onder. Maar nog steeds keurig 2e. Ook JO12-3 ging fors onderuit tegen stadgenoot fc Harlingen en JO12-4 genoot van een vrij weekend.

JO8, JO9 en JO10
Bij deze competities worden er geen uitslagen en standen door de KNVB bijgehouden. De spelers in deze leeftijdscategorie bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

Waddenrobkes
Herfstvakantie of niet de Waddenrobkes gaan morgen weer gewoon van start in hun voetbalarena. Ze maken veel plezier met elkaar en de ontwikkeling gaat heel snel bij deze kinderen die maar één ding willen en dat is lekker voetballen. Vanaf 09.00 uur gaan ze weer van start. De moeite waard om een kijkje te nemen. De Waddenrobkes trainen elke woensdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur. Kinderen die het ook leuk vinden om te voetballen kunnen contact opnemen voor opgave en/of vragen met Ronald Bambach op waddenrobkes@zeerobben.nl of via 06-23914185.

Foto: Frans Bode

Kampioenen
Zoals reeds gezegd worden er van de JO8 t/m de JO10 geen uitslagen en standen meer bijgehouden. Dit zijn de richtlijnen van de KNVB. Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en vandaar dat er ook geen uitslagen en overzichtjes van deze ploegen meer vermeld worden. Geen uitslagen en geen standen betekent dus ook geen kampioenen. De meningen hierover lopen ver uitéén in voetballand en hier en daar worden wel weer teams gehuldigd en verschijnen er verslagen met uitslagen maar het jeugdbestuur van Zeerobben trekt 1 lijn en dus vinden er vanuit de vereniging geen huldigingen meer plaats. Vanaf de JO11 uiteraard wel weer en er wordt ook een uitzondering gemaakt voor de Waddenrobkes. Zij ontvangen allemaal aan het eind van de competities een prachtige medaille maar dat is ongeacht winst of verlies.

De Meiden van Zeerobben
De vrouwen lieten er afgelopen zaterdag geen twijfel over bestaan waarvoor ze kwamen. Winst! En dat lukte en hoe. Er moest afgereisd worden naar de noordwesthoek want de uitwedstrijd tegen ST. Blija/Holwerd VR1 stond op het programma. Een onbekende tegenstander moet ook een mix van jonge en iets oudere meiden. De eerste helft was niet al te best maar in de tweede helft volgde het herstel en dat resulteerde uiteindelijk in een 3-13 overwinning. Morgen gaat de ploeg verder met het bekerprogramma. Om 13.00 uur spelen ze een uitwedstrijd tegen De Sweach voor een plaatsje in de volgende ronde.

VR1 wonnen afgelopen zaterdag met maar liefst 3-13. (Foto: Gertjan Miedema)

Na het nipte verlies van vorige week tegen CVVO was er nu een verdienstelijk punt voor MO15-1 in de uitwedstrijd tegen SJO RVLC. Het werd in St Nicolaasga 1-1. Morgen wacht al om 08.45 uur de thuiswedstrijd tegen Oudehaske. MO13-1 had weer een vrij weekend maar mag morgen weer aan de bak tegen Hardegarijp.

Vrije training voor meisjes
Woensdag 20 oktober geeft Zeerobben meisjes die misschien ook wel willen voetballen de gelegenheid om mee te trainen. De training is van 17.00 tot 18.00 uur op het Oostersportpark. Kom naar de kantine van Zeerobben. Daar wordt je opgevangen en kun je meetrainen met de meisjes. Liever niet alleen maar met vriendin? Ook geen probleem. Doe lekker mee. Tot woensdag!

Zaterdag
In verband met de herfstvakantie dus een bescheiden programma maar het gaat niet altijd om de kwantiteit. Kwaliteit is ook mooi om te zien. In dat kader is de topper van JO15-1 tegen Marum een aanrader. Daarnaast zijn de wedstrijden van MO15-1, JO17-3 en MO13-1 ook zeker de moeite waard. Traditiegetrouw beginnen we al wel om 08.45 uur.