Wie haakt aan bij de middenmoot?

Voorbeschouwing Zeerobben – Broekster Boys

Met beide één overwinning en twee keer verlies is het zaterdag 16 oktober toch wel een belangrijk duel. Wie kan zich melden in de middenmoot, of mag je zo’n vraag niet stellen in dit nog prille voetbalseizoen 2021/2022. Afgaand op uitslag van de laatste thuiswedstrijd tegen Broekster Boys van 5 oktober 2019 behoort een gelijkspel ook tot de mogelijkheden, het werd toen 0 – 0 in een confrontatie, die spannend was tot de laatste seconde. In de retourwedstrijd wonnen de groenwitten ruim met 1 – 4 , deze overwinning was toen noodzakelijk om buiten de degradatiezone te blijven. Tot de hoogvliegers behoorden beiden niet in de laatste, gebroken competities.

Als eventueel ijkpunt, dient misschien de wedstrijd tegen d’Olde Veste. Immers in de slotminuten wisten de Steenwijkers zowel in Damwoude als Harlingen de overwinning veilig te stellen. Een andere overeenkomst is de samenstelling van de selectie. Veel aanvulling komt uit de eigen kweek en dat is voor de eerste klasse E misschien wel uitzonderlijk.

We rekenen op een grote publieke belangstelling van beide teams en heten onze gasten uit Damwoude dan ook van harte welkom op het Oostersportpark in Harlingen. En we hopen op een spannende en sportieve wedstrijd.

Pupil van de week
Gideon v.d. Tuin was tijdens de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen ’s Olde Veste pupil van de week. Op tijd aanwezig, bespreking meemaken, patatje eten en natuurlijk actief meedoen aan de warming up. Gideon is 9 jaar en speelt in de JO10-1. Een team dat getraind wordt door Sander Helvrich en Ilhan Yildiz. Gideon zit alweer 5 jaar op voetbal en overdag gaat hij naar groep 6 van de St. Michaelschool waar rekenen zijn favoriete vak is.

Het zijn vele indrukken die de pupil van de week op doet tijdens zo’n middag. Dat was ook bij Gideon goed te zien. Het is nogal wat om het veld te betreden met de spelers en de scheids- en lijnrechters en de bal te pakken en dan ook nog eens zoveel publiek langs de lijn. Zeerobben verloor helaas maar Gideon zag een prachtige wedstrijd en heeft zich prima vermaakt.

Morgen speelt Zeerobben weer thuis tegen Broekster Boys en is Sten Sopacua uit JO10-2 de pupil van de week. Daarover volgende keer meer. (Foto Frans Bode)

Versoepelingen”
Ook Zeerobben heeft haar Corona protocol weer moeten aanpassen na de aangekondigde versoepelingen. In nauw overleg met de gemeente wordt er nu ook bij Zeerobben meer gecontroleerd en gehandhaafd.

Zeerobben heeft de kantine nu in 2 gedeeltes gesplitst. Het voorste gedeelte via de hoofdingang is voor afhalen van drinken/eten en toegang tot het toilet. Hier wordt niet gecontroleerd. Het achterste gedeelte van de kantine kan men via het terras bereiken en daar kunnen consumpties genuttigd worden. Bij de ingang staat echter een externe medewerker van een organisatie die de bezoekers op geldige QR-codes controleert. Deze ondersteuning vanuit de gemeente is vooreerst tot 1 november daarna volgt een evaluatie en evt. weer aanpassingen. Het verliep afgelopen zaterdag overigens soepeltjes. Op het terras heeft iedereen overigens vrij toegang zonder QR code. (Foto: Herke de Groot)