TEMPELHUYS krachtplaats voor troost en inzicht

Daar waar de epidemische wereld snel lijkt te verharden en verkillen merken wij dat er juist nu steeds meer behoeft is aan troost, verbinding, warmte en inzicht. Het Tempelhuys is een plek van verbinding met jezelf en met anderen, een plek waar je in liefde voor jezelf en je omgeving troost en inzicht kan vinden. Anouschka Brom is de drijvende kracht achter ’t Tempelhuys en zij hoopt dat haar healing center een welkome invulling kan geven aan de behoefte aan troost en inzicht.

Het voormalige logegebouw, waar vrijmetselaars zo’n honderd jaar bijeen kwamen, stond al jaren leeg toen Rob en Anouschka het vorig jaar kochten. Het enorme grachtenpand uit 1651 ligt aan het Franekereind in Harlingen en was een volledig gestript cascopand. Toch ademde een uitzonderlijke warmte uit. Het is door Anouschka weer opgebouwd in de traditie van toen.


Als je de imposante voordeur opent proef je meteen de sfeer van weleer. De bijna vijf meter hoge plafonds met de boom dikke steunbalken dwingen meteen ontzag af. Je staat direct in het winkeltje waar zelfgemaakte krachtproducten, kunstwerken en geschenken worden aangeboden.

Op de begane grond bevinden zich verder nog een atelier gevuld met potten verf, schilderdoeken, kwasten, gips, klei maar ook een freesmachine, een lasermachine en een indrukwekkende verzameling gereedschappen. De geur van vers gezaagd hout, verf en wierook brengen je in de stemming van een knusse ambachtsruimte. Naast het atelier ligt een kappelletje waar een meer devote sfeer heerst en waar men in alle stilte tot zichzelf kan komen of in gesprek met Anouschka de verdieping zoekt.

Via een imposant trapportaal wordt de eerste etage bereikt welke een onverwacht grote tempel herbergt. Met een koepelgewelf van bijna zes meter hoog, het podium dat als een kerkelijk koor oogt en de kleurrijke mystieke versieringen en mandala’s val je hier vanzelf even stil. Hier wordt in groepsverband gewerkt aan verbinding, troost en verdieping. Delen is hier erg belangrijk volgens Anouschka. En, zegt zij lachend: “je moet hier ook hard werken, je moet het zelf doen, zelf open staan en zelf verbinden. Ik help en begeleid je daarin graag maar de rest doe je zelf!”

Als opening van ‘t Tempelhuys kan van 11 november tot en met 19 december op donderdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur en op zondagmiddag tussen 12.00 uur en 16.00 uur in de Tempel een kaarsje worden gebrand en kan men een zelfgeschreven wenskaartje in een levensgrote wensboom hangen. Dit kan voor jezelf zijn of voor een ander. Op zondagen kan ook een tempelhealing worden gevolgd van 10.30 uur tot 11.30 uur.

Het Tempelhuys is een plek die met overgave, passie en liefde door Anouschka en Rob is gebouwd. Zij spreken de hoop uit dat zij hiermee een bijdrage kunnen leveren aan de warmte en liefde voor de mens en hun medemens.