Weekendoverzicht senioren fc Harlingen


De Vrouwen 1 moesten afgelopen zaterdag weer terug naar Minnertsga om de rest van de gestaakte wedstrijd tegen ST BMJ VR2 van die week daarvoor in te halen. fc Harlingen 1 was afgelopen weekend vrij en speelde een vriendschappelijke wedstrijd tegen sc Franeker 1. Wat gaan de teams dit weekend doen? En wat zien we nog meer dit weekend? Een klein overzicht:

fc Harlingen VR1
Onderling werd besloten om van de resterende 54 minuten speeltijd, twee keer een helft van 27 minuten te spelen. Met een 0-1 voorsprong werd er in Minnertsga gestart en het werd al snel duidelijk dat de thuisploeg op jacht ging naar een snelle gelijkmaker. fc Harlingen had het moeilijk en stond de hele 1e helft met de rug tegen de muur en kwam totaal niet aan voetballen toe. Gelukkig herpakten ze zich tijdens de 2e helft en leek het uit te draaien op een 0-1 winst. Maar vlak voor tijd besloot de scheidsrechter iets anders. Een op de borst aangenomen bal werd gezien voor een handsbal en de scheids gaf de thuisploeg een penalty. Na wat discussies over en weer schoot de thuisploeg hem binnen, 1-1. Qua spelbeeld een terechte eindstand. Een beetje zure nasmaak houden de Harlinger dames wel over aan de wedstrijd. Vanwege die penalty maar ook vanwege het feit dat de thuisploeg een aantal dames van VR1 mee hadden, en die spelen een klasse hoger. Maar ondanks alles zijn ze nog steeds ongeslagen en dat proberen ze vol te houden!

Programma

Vrijdagavond
Niet het presteren staat centraal tijdens het 7×7 voetbal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. Teams bestaande uit zeven spelers nemen het op een half veld tegen elkaar op. De mannen van fc Harlingen 35+ spelen dit keer in Witmarsum. fc Harlingen 45+ speelt in Menaam en de VR2 speelt haar wedstrijden thuis!


Zaterdag/Zondag
In Koudum spelen de VR1 zaterdag vanaf 13.30 uur tegen Oeverzwaluwen VR1. Na 4 keer gelijkspel willen de Harlingers eindelijk weer eens 3 punten toevoegen aan hun totaal.

fc Harlingen 1 speelt zondag een uitwedstrijd tegen Boornbergum. Een ploeg waar fc Harlingen 1 in het verleden moeite mee had, want in Boornbergum werd nog nooit gewonnen, maar voor alles is een eerste keer. Boornbergum kwam wél in actie en won eenvoudig van Langweer. Beide ploegen hebben tien punten en zouden bij winst een gaatje kunnen slaan. De aftrap is zondag om 14.00 uur. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is publiek niet toegestaan bij dit duel.

Vrijdag 19 november, THUIS:

19.30 uur fc Harlingen VR2 – Arum VR1

20.00 uur vv Blauw Rood’20 VR1 – fc Harlingen VR2

Vanaf 20.00 uur spelen de mannen van fc Harlingen 45+ op sportpark Schatzenburg tegen Foarut 45+, vv Dronrijp 45+, Beetgum 45+, Zeerobben 45+

Vanaf 20.00 uur spelen de mannen van fc Harlingen 35+ op Sportpark It Fliet te Witmarsum tegen vv Blauw Rood’20 35+, Mulier 35+, Arum 35+, Tzum 35+

Zaterdag 20 november, UIT:

13.30 uur Oeverzwaluwen VR1 – fc Harlingen VR1

Zondag 21 november, THUIS:

09.00 uur fc Harlingen 3 – Oosterlittens 3

11.00 uur fc Harlingen 5 – FC Burgum 1

13.00 uur fc Harlingen 2 – vv Lemmer 2

Zondag 21 november, UIT

10.30 uur vv Sneek Wit Zwart 2 – fc Harlingen 4

14.00 uur SC Boornbergum’80 1 – fc Harlingen 1