Jeugdoverzicht fc Harlingen

En toen was daar ineens Koning Winter. Door bevroren velden werden vele wedstrijden afgelopen weekend helaas afgelast waardoor er maar een klein programmaatje overbleef. Een overzichtje van onze jeugdteams:


Winters voetbal land: De vorst leverde buiten de afgelastingen om ook prachtige plaatjes op.

fc Harlingen JO8/JO10
In een paar maanden tijd is deze leeftijdsgroep flink uitgebreid. Nieuwe jongens en meisjes zijn ingestroomd en beleven het plezier wat het voetballen met zich meebrengt. Ze hebben genoten van de wedstrijden, ook al was het de laatste paar weken onder strenge maatregelen. De kerstvakantie staat nu voor de deur en deze teams, en de daarbij horende begeleiding, gaan hun rust even pakken. Maar na de vakantie staan ze vol nieuwe energie weer op het trainingsveld. Maar niet alleen zij, ook JIJ kan dan gewoon meedoen! Want voor nieuwe jongens en meisjes in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar is er genoeg ruimte om in te stromen. Kijk op onze website én socials voor meer informatie.

fc Harlingen JO11/JO12
De jongens van JO11-1 zijn uitgespeeld. Helaas werd de laatste wedstrijd afgelast en komt er een abrupt einde aan hun competitie. fc Harlingen JO12-1 verricht goede zaken dit najaar. In fase 1 werden ze kampioen en ging het team in fase 2 een klasse hoger spelen. Zaterdag werd LSC 1890 JO12-1 verslagen met 3 – 5 en komende zaterdag staat de allerlaatste en beslissende wedstrijd op het programma. Thuis zullen de jongens het vanaf 10.00 uur op gaan nemen tegen Zeerobben.

fc Harlingen JO14-1
De oefenwedstrijd tegen MO17-1 heeft de jongens van JO14-1 geen windeieren gelegd. In Rinsumageest werd er (al was het op een bevroren veld) met 1 –2 gewonnen van VCR JO14-1. Het was een zware competitie in de 2e klas maar de jongens eindigen toch op een 5e plaats.

fc Harlingen JO15-1
Het team van JO15-1 zit nog in de koker van het KNVB Beker toernooi. Op zaterdag 15 januari 2022 speelt JO15-1 in Woudsend tegen St. Woudsend/De Walde JO15-1. Voor aankomende zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Balk JO15-1 komt naar Harlingen en hopelijk kunnen de Harlingers deze wedstrijd winnend afsluiten.

Terwijl fc Harlingen JO15-1 zondag op het trainingsveld stond te trainen, stond fc Harlingen 4 op het veld in wedstrijdtenue te wachten op de tegenstander. Maar LAC Frisia 5 kwam niet opdagen. Dan maar een oefenwedstrijd. Twee generaties aan voetballers samen op één veld, een goede leerles voor de jonge honden van JO15-1, een goede conditieles voor de mannen van het Vierde. De uitslag? 5-3.

fc Harlingen JO17-1
En daar was de zoveelste afgelasting voor de JO17-1. In en tegen Noordbergum zouden ze zaterdag om 10.30 uur spelen maar deze ging door de ijzige omstandigheden niet door. Nu maar hopen dat zaterdag de allerlaatste wedstrijd, in Wirdum tegen SJO Warga WWS JO17-1, wel doorgaat.

De meisjes van fc Harlingen: MO11/MO15/MO17-1
De meiden van MO11-1 hebben hun best gedaan en gaan nu een welverdiende winterstop tegemoet. De MO15-1 heeft zaterdag voor de laatste keer getraind en gaan na de winterstop de competitie in. MO17-1 moet nog even geduld hebben voordat zij de laatste, en beslissende, competitiewedstrijd mogen spelen. Op zaterdag 15 januari ontvangen ze het team van LSC MO17-1 uit Sneek. Een strijd tussen de nummer 1 (fc Harlingen) en de nummer 2. Wie deze wint, eindigt bovenaan.

fc Harlingen MO15-1: De meiden van MO15-1 hebben verschrikkelijk veel plezier met z’n allen en kunnen niet wachten tot de winterstop voorbij is.