Franeker on Air 2021

Na het succes van vorig jaar slaan drie horecaondernemingen in Franeker weer de handen inéén voor de tweedaagse online oudejaarsshow ‘Franeker on Air’. ‘Franeker On Air’ is op 29 en 30 december het digitale alternatief voor een bezoek aan De Bogt fen Guné, Tapperij ‘t Noord en Grand Café De Doelen, die door de coronamaatregelen nog altijd ‘s avonds de deuren dicht moeten houden.

Verschillende lokale artiesten werken mee, er zijn twee muziek-bingorondes, diverse interviews, en binnenkijkjes in verschillende huiskamers waar het Franeker On Air feestje gevierd wordt vertelt Pieter van Dijk van Grand Café de Doelen. ,,Iedereen wilde weer graag meewerken aan dit online feestje en bood kosteloos hulp aan. Dat is heel tof, want ook voor de artiesten ligt de boel al een lange tijd op zijn gat.” OBZ (bekend van het nummer ‘Ik ben kachel’), Whatsaname en Dan Daniels zijn een paar van de vele artiesten die meewerken!

Een dubbelrol is weggelegd voor Almer Fokkema, ook bekend als dj All Tha Fokk. Voorafgaand aan het muziekfestival is er de mogelijkheid een Borrelbox te bestellen. Sommige van deze boxen worden op speciale wijze bezorgd door de dj, die met zijn Voordeurfuifje langskomt. Een opvallende paarse limousine met geluidsinstallatie doet dienst als meer dan luxe bezorgauto. Later op de avond neemt Fokkema plaats achter de draaitafels om ook muzikaal zijn bijdrage te leveren.

De verkoop van de borrelboxen is volgens Van Dijk een manier om wat extra inkomsten te genereren voor de ondernemingen. Normaal gesproken zijn het hele drukke avonden in het café en restaurant, we hopen nu dat veel mensen een borrelbox bij ons bestellen.” Naast lekkere hapjes en drankjes zitten hier ook de bingokaarten in. Naast het feit dat de Bingo zorgt voor hilariteit en interactie, vallen er natuurlijk ook leuke prijzen te winnen! Nieuw is dat het een heuse muziekbingo is. In plaats van cijfers staan er nummers van de meest uiteenlopende artiesten op de bingokaarten! Aan de hand van een live medley komen de nummers op de bingokaart voorbij.

De avonden worden gehost door medewerkers van Radio Eenhoorn, waar de uitzending ook te beluisteren is. De hele uitzending is ook te bekijken van 19.00 tot 01.00 uur via de stream op www.franekeronair.nl. Een borrelbox kan besteld worden via het formulier, te vinden op dezelfde website!