Into The Great Wide Open blikt terug en kijkt vooruit met minifestival in Tolhuistuin: It’s Good To Be Back

Into The Great Wide Open organiseert It’s Good To Be Back: een presentatie van wat er zoal gebeurde op muzikaal en creatief front terwijl de wereld stil leek te staan. Een viering van wat weer mag. En een oefening of we het nog kunnen met z’n allen. De roestige plekjes wegschuren en de scharnieren smeren, zo je wilt. Zondag 8 mei gaat het gebeuren, in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Verwacht muziek, poëzie, kunst en kolder voor kinderen. En publiek, eindelijk weer publiek.


Dat er weinig openbaar kon plaatsvinden tijdens de pandemie betekent niet dat de creativiteit stagneerde. Het gebrek aan optredens en publiek leidde tot nieuwe artistieke impulsen. Into The Great Wide Open stuurde artiesten, muzikanten, schrijvers en kunstenaars naar Vlieland, op makerskamp. Daarvan vonden er al zes plaats, en de eerste resultaten van de verblijven vol rust, ruimte en artistieke vrijheid die het eiland de makers bood druppelen inmiddels naar buiten. Dat geldt ook voor de creatieve output van de makers die een half jaar lang De Basisbeurs ontvingen, mede dankzij steun van het publiek. 

Een aantal van deze makers zal hun nieuwe werk – soms voor het eerst aan toeschouwers – presenteren tijdens It’s Good To Be Back. Daarnaast is er ruimte voor actuele kunst, en kinderen kunnen naar hartelust ravotten.

Meer informatie over het programma

Opbrengst voor Oekraïne
De dag is vrij toegankelijk, maar als je vooraf een kaartje reserveert ben je zeker van entree. Je kunt een gratis kaartje aanschaffen of een betaald kaartje. De verdiensten gaan volledig naar het SkateCafe Fonds. Vanuit het SkateCafe in Amsterdam Noord rijden meerdere malen per week bussen naar de Pools/Oekraïense-grens: heen met hulpgoederen, terug met ontheemden. Dat kost geld. De opbrengst van deze middag maakt dat mede mogelijk.

Over Into The Great Wide Open
Into The Great Wide Open is een festival op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die het festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.