De Vuurzee roeit in Lemmer.

Na een zware race in Grou, moesten gelijk de week daarop in Lemmer roeien. Weer dik 20 km. Goede voorbereiding voor de Harlingen Terschelling race (27MEI), er deden zo’n 70 sloepen uit het hele land mee. Vaak is het kranen dan erg druk, maar we waren mooi op tijd en konden zo doorrijden en de sloep te water laten.

Nadat we de auto en de sloep op hun plek hadden kregen we koffie met gebak. Ter ere van het 25 jaar bestaan van de race. Door omstandigheden moeten we als eerst starten samen met een sloep uit de hoofdklasse. 

Hier waren we niet erg blij mee, want zij zijn veel sneller als ons en heb je niemand om je mee op te trekken. Maar goed, het is niet anders. De zon scheen al vel en het was ook erg warm. Nou maak je dan maar klaar, je verbruikt dubbel zoveel energie wanneer het warm is. Gelukkig hadden we mazzel en was de zon een tijdje achter de wolken. En het windje deed ons ook goed. Door de warmte ga je meer zweten en krijg je ook meer blaren. Het was bikkelen!! In drie uren en zeven minuten waren we weer binnen.

“Ik ha it helle”

Op naar de Harlingen Terschelling roeirace.