Zondag heeft fc Harlingen 1 in de vierde opeenvolgende wedstrijd de volle buit weten te pakken

Deze keer werd De Wâlden met 1-4 aan de kant gezet. Hierdoor raakt De Wâlden verder achterop en blijft fc Harlingen meedoen voor een plek in de play-offs.

Zonder de geblesseerde Ivo Wilkeshuis en de niet fitte Youri Bouma waren er vandaag basisplaatsen voor Bas Helfferich en Jelte Kroes. Zij verschenen samen met Pieter Wesseloo, Stefan Adema, Jens van Sluis, Imro Schouwenaar, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg, Sander Zeilmaker en Jasper de Jong aan de aftrap van deze wedstrijd. Het scorebord haperde wat en stond op minuut 35 toen de wedstrijd begon…

fc Harlingen begon goed aan het duel, want al na vijf minuten werd de eerste kans gecreëerd, maar helaas stond de paal in de weg. Kort daarna gaf Imro Schouwenaar een perfecte pass op Jasper de Jong. Hij was sneller dan de Wâldster verdediger, maar hij schoot net naast het doel. Na twintig minuten was het Sander Zeilmaker die werd aangespeeld door Jasper de Jong en fc Harlingen op een 1-0 voorsprong zette.

Er was een half uur gespeeld toen De Wâlden een kans kreeg. Doelman Pieter keerde de inzet in eerste instantie, maar de verdediging kreeg de bal niet goed weg. Hierdoor wist de thuisploeg toch de gelijkmaker te scoren. fc Harlingen had de voorsprong snel weer terug, want er mocht een hoekschop worden genomen. Tijdens het uitverdedigen kwam de bal daarbij tegen de hand van een Wâldster en kende de scheidsrechter fc Harlingen een strafschop toe. Hiermee wist Remko Zandberg wel raad en hij bracht de stand op 1-2 in het voordeel van fc Harlingen en onze jongens wilden meer en bleven de druk op de ketel houden. Vooral Jasper de Jong bleek een plaag voor de Wâldster defensie. Het werken werd beloond, want nog voor het rustsignaal vergrootte Sander Zeilmaker de voorsprong en zorgde voor 1-3.

Stefan Adema bleef in de kleedkamer achter en voor hem kwam Jarno Attema in de plaats. fc Harlingen bleef doordrukken en De Wâlden moest regelmatig aan de noodrem trekken om een aanval af te stoppen. De tweede helft was een kleine tien minuten onderweg toen Sander Zeilmaker opnieuw een gat in de defensie vond en de stand naar 1-4 bracht. Een ruime en verdiende voorsprong dus. Kort daarop mocht hij uitrusten en werd vervangen door Allard Hoekstra. fc Harlingen kon bij deze stand de wedstrijd rustig uitspelen. Halverwege de tweede helft werden Lachen Faggouss en Jeep Outhuyse nog gebracht voor Jelte Kroes en Arjan Outhuyse. Aan de stand veranderde niets meer, waardoor fc Harlingen opnieuw drie punten mocht bijschrijven en derde blijft op de ranglijst met drie punten voorsprong op directe concurrent sf Deinum. Laat dat nou net de tegenstander zijn voor a.s. zondag.