Canadees bezoek en nieuwe trommels bij Hosanna

Twee bijzondere gebeurtenissen dinsdag bij Hosanna. ’s Middags kon de jeugdgroep eindelijk de nieuwe trommels omhangen en ’s avonds kwam ‘bakker’ Sape Wouda uit Canada op visite bij de A-band.

Maanden geleden besteld, gehoopt op Koningsdag, maar pas vorige week uit Duitsland ontvangen. Nieuwe lichtgewicht trommels voor de jongste trommelaars van de jeugdgroep. Dinsdagmiddag kon er eindelijk met de hele groep een looprepetitie worden gehouden. De instructie is blij met deze investering, mogelijk dankzij een sponsorbijdrage, zodat er weer een nieuwe stap kan worden gezet. De trommels zijn door hun ultra licht gewicht zeer geschikt voor jonge kinderen.


Dinsdagavond kreeg de A-band visite van voormalig tamboer Sape Wouda. Hij had een bakkerij aan de Grote Bredeplaats, maar besloot media jaren tachtig van de vorige eeuw met zijn gezin naar Canada te emigreren. Van de oude ploeg trof hij er dinsdag nog drie aan bij de vereniging. Natuurlijk ontkwam hij er niet aan een paar nummers mee te trommelen en dat ging best goed. ‘Dat verleer je nooit’, zei Sape resoluut. Al in de jaren zestig speelde hij bij Hosanna. Ook zijn zoon speelde nog bij de drumband. Er kwamen verhalen uit de goede oude tijd naar boven en Sape vertelde een mooie anekdote uit 1967. Bij het afscheid sprak hij de wijze woorden: ‘En gewoon doorgaan’.