Kom op verhaal in Harlingen

Door: Joop van der Heide


“We kenden Harlingen natuurlijk wel van de vakantie naar Terschelling, maar we wisten niet dat het zo’n mooie stad is”. Dat is één van de reacties als de bezoekers een anderhalf uur durende stadswandeling onder leiding van een gids ondernemen. Ruim 500 panden als Rijksmonument aan gemerkt, twee getijde havens tot midden in de stad, thuis haven van 75 historische zeilschepen, 46 stegen, 70 oever verbindingen (bruggen), stadswallen, sfeervolle grachtjes, kortom meer dan de moeite waard om in Harlingen ‘Op verhaal te komen’.

Foto Noorderhaven: Smeenk fotografie

Dat verhaal wordt door één van de 18 stadsgidsen aan u verteld op een tocht door het verleden. Naast de besproken wandelingen, u kunt het hele jaar wandelingen boeken, is er op alle woensdagen in juli en augustus een ‘open wandeling’ die telkens om 14.00 uur start bij het TIP, toeristisch informatiepunt op de Grote Bredeplaats. De anderhalf uur durende stadswandeling onder leiding van een gids kost 4 euro per persoon met een minimum tarief, bij 2 personen, van 10 euro.

Het gidsenteam verwelkomt u graag in het bruisende, historische’, nautische en charmante Harlingen