Dit weekend familiedagen Zeerobben

’s Ochtends zal er door de jeugd weer gestreden worden om de Bode-Trofee. (Foto: Frans Bode)

Drie jaar geleden alweer werden de laatste familiedagen voor de gehele vereniging georganiseerd. Maar gelukkig mag het weer en gelukkig kan het weer. 24 en 25 juni is het zover. Al geruime tijd zijn vele vrijwilligers op de achtergrond druk doende om er ook dit keer weer een mooi feest van te maken. Het draaiboek van de afgelopen jaren kon weer uit de kast worden gehaald en ook dit jaar ontbreken de klassiekers zoals kaatsen en het Bode-toernooi niet. Maar er is meer.

Naast genoemde activiteiten wordt er natuurlijk ook weer gestreden om de Tinus Booij Penaltybokaal en is er aansluitend het altijd druk bezochte en populaire gekostumeerd klein terrein voetbal. Voor velen weer een soort van reünie met familie en/of vrienden. Dit jaar ook een “Champions Battle”. Deze staat in het teken van het afscheid van Johannes Woudstra als voorzitter van de club eerder dit seizoen (zie artikel elders op deze pagina). En natuurlijk is er weer bbq en muziek. Het volledige programma voor 24 en 25 juni ziet er als volgt uit:

Vrijdag 24 juni:

  • 18:30 uur:                        Zachte bal kaatsen
  • Tot einde:                          Live muziek door Dirk Kracht

Zaterdag 25 juni

  • 09:00 – 11:30 uur:          Bode toernooi
  • 12:00 – 13:30 uur:          Tinus Booij penalty bokaal voor de jeugd
  • 13:30 – 16:00 uur:          Klein Terrein Voetbal – gekostumeerd toernooi
  • 16:00 – 17:00 uur:          Champions Battle – afscheidswedstrijd voor Johannes Woudstra tussen teams van 2012-2013 en 2016-2017                                           
  • 17:00 – 21:00 uur:          Live muziek door Marco ten Cate
  • 21:00 – 00:00 uur:          DJ (KP) Vivaro

Voor de kleinste jeugd is er die dag een springkussen. Net als andere jaren wordt het terras voorzien van een extra barfunctie. Onder de overkapping worden Hamburgers en dit jaar ook kibbeling (!) gebakken.

Tijdens de Familiedagen wordt er met Zeerobben-munten gewerkt waarmee drinken en eten kan worden afgerekend. Deze munten zijn tegen een familiaire prijs te verkrijgen bij de bar/kassa/pin. Ook zijn hier bandjes af te halen waarmee jee jeugd kan laten zien dat men oud genoeg is om alcohol te bestellen. De jeugd van 18 jaar, of iets ouder, wordt aangeraden zo’n bandje te dragen. Het scheelt wachttijd bij de afgiftepunten. Zeerobben is er klaar voor en hoopt op een mooie afsluiting van het seizoen.

Champions Battle op Familiedag 2022

Zaterdagmiddag 25 juni 2022 vindt er -als toevoeging aan het programma van de Familiedag- een bijzondere erewedstrijd plaats: De Champions Battle. Een wedstrijd van 2×30 minuten tussen de kampioensteams van Zeerobben uit de seizoenen 2012-2013 (kampioen 3e klasse) en 2016-2017 (kampioen 2e klasse).

Het initiatief voor deze wedstrijd is afkomstig van de beide trainers van de respectievelijke teams, Inne Schotanus en Arjen Postma en opgezet als erewedstrijd bij het afscheid van de in november 2021 afgetreden voorzitter Johannes Woudstra. Hij was voorzitter gedurende de periodes dat beide trainers bij Zeerobben actief waren en ze hebben dus logischerwijs intensief met Johannes samengewerkt.
Dat zij tijdens de ALV destijds bij het afscheid van “hun” voorzitter niet aanwezig konden zijn vanwege de toen geldende Coronaregels, voelde voor hen als erg onbevredigend. En dus bedachten ze dit afscheidsgebaar en vonden er bij het bestuur en beider toenmalige leider Wiebe Attema enthousiasme en medewerking voor om deze wedstrijd dan te programmeren tijdens de Familiedagen 2022.
Het bestuur maakt tegelijkertijd van de gelegenheid gebruik om tijdens deze wedstrijd de naamgeving van de tribune op het hoofdveld te bekrachtigen met het aanbrengen van het tijdens de ALV van november 2021 aan Johannes overhandigde naambord. Een formele handeling in een bijzonder informele, sportieve en feestelijke sfeer. Aanvang ca. 16:00 uur, aansluitend op het Kleinveldtoernooi.

Komt dat zien, want het wordt ook een wedstrijd met een hoog reünie-gehalte als onder andere de volgende spelers zullen aantreden:

Team 2012-2013, Inne Schotanus
Kelvin van der Heide
Chekina Nzoko
Johannes Deelstra
Frank ten Hoeve
Gideon Vellinga
Etienne Oostrom
Albert Beuker
René Markus
Melvin Hempenius
David v/d Pol
Willem Faasse
Mitchel Laros
Patrick Amels
Daniël Kleiterp
Ane Schaap
Leon Odinga
Staf:
Inne Schotanus
Steffen Nota
Klaas v/d Ploeg
Genaro Balyn
Johan van Slooten

Team 2016-2017, Arjen Postma
Jacob de Vries
Yander Zandbergen
Marc Reussing
Armando Zwart
Brent de Groot
Frank Pietersma
Frank ten Hoeve
Higor da Silva
Jeffrey Draaisma
Kristian Feenstra
Lutsen Smits
Marijn Helffrich
Pim Breichrodt
Stefan Amels
Steven Beuker
Albert Beuker
Staf:
Arjan Postma
Kerst Heida
Wiebe Attema
Laurens Bergsma