Jeugdjournaal Zeerobben


Wat een heerlijke zaterdag was het weer bij Zeerobben afgelopen weekend. Veel jeugd, veel senioren en veel publiek. Dat met elkaar zorgde weer voor een aangename sfeer op het Oostersportpark. Van jong tot oud. Een ieder genoot. En als dan de resultaten ook nog eens top zijn…

JO11-1 won de derby tegen Franeker in de slotseconden met 3-2. (Foto: Wies Procee)

JO19

Eindelijk kwam de JO19 groep in actie en hoe. ’s Ochtends kwam JO19-1 al in actie tegen sc Stiens en had geen partij aan de mannen uit Stiens. Na 90 minuten voetbal stond er 6-1 op het scorebord. JO19-2 speelde ook een puike pot. Zij troffen SDS thuis en het spel golfde op en neer en de doelpunten ook. Uiteindelijk wel 4-3 winst voor Zeerobben.

JO17


JO17-1 weet ook weer wat verliezen is. Het heeft de ploeg het afgelopen seizoen erg mee gezeten maar resultaten uit het verleden… Zaterdag werd er in Leeuwarden met 2-0 verloren van Blauw Wit. JO17-2 deed wat er van ze verwacht werd. Ze wonnen de stadsderby op het Oostersportpark. Door teveel kansen te missen in de 1e helft werd het slechts 2-1 maar ook dat levert 3 punten op.

JO15

JO15-1 speelt geen beker. Er is iets mis gegaan bij de bond en daarom speelt jo15-1 haar eerste wedstrijd op 24 september uit tegen Frisia. JO15-2 boekte een 0-5 overwinning op SDS en ook JO15-3 had een bliksemstart door met 2-8 van Frisia te winnen. Blauw Wit bleek veel te sterk voor JO15-4 en won dan ook met dubbele cijfers.

JO13

Voor de JO13 groep geen overwinningen dit keer. JO13-1 verloor met 7-2 van SJO DFC en JO13-3 met 1-4 ook van SJO DFC.

JO12

JO12-1 kwam met een 10-2 overwinning op Blauw Wit terug uit Leeuwarden. JO12-2 speelde een spannende partij in Arum tegen SJO Arum/Stormvogels. Geen winst maar 4-3 moet wel een spannende pot ziojn geweest.

JO11

Aan spanning geen gebrek bij de wedstrijd van JO11-1 tegen Franeker. Lang ging het gelijk op maar Zeerobben wist in de slotseconden nog de winnende te scoren waardoor het 3-2 werd.

Vorig jaar nog spelend in de Waddenrobkes maar afgelopen zaterdag speelden ze hun eerste thuiswedstrijd als JO8-1 tegen Workum. Van een klein veldje met kleine goaltjes nu op een iets groter veld met ook grotere goals. Dat is natuurlijk best spannend maar de kinderen hadden er zin in en lieten zien dat ze al veel geleerd hebben. Duimpje omhoog dus en op naar de volgende wedstrijd. Die is morgen om 10.15 thuis tegen Frisia. (Foto: Frans Bode)

JO8/JO9/JO10

En natuurlijk speelden de JO8, JO9 en JO10 ook hun eerste competitiewedstrijden. Zoals bekend worden er bij deze categoriën geen uitslagen of standen bijgehouden. Dit i.v.m. de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen.

Zaterdag

Zaterdag 9 thuiswedstrijden en 8 uitwedstrijden voor de jeugdafdeling zijn er iets minder wedstrijden dan afgelopen zaterdag. De weersvoorspellingen zijn ook wat minder maar veel spelers zullen een regenbuitje heerlijk vinden na de afgelopen zomer. Om 12.30 uur sluit JO17-1 de jeugdvoetbaldag af. Zeerobben begint traditioneel de eerste wedstrijden al om 08.45 uur. S’ Middags om 12.30 uur sluit JO19-2 de jeugdvoetbaldag af. Zon of regen: zaterdag is de mooiste dag van de week.