RSG Simon Vestdijk opent het literaire schooljaarOp donderdag 15 september opende RSG Simon Vestdijk het literaire schooljaar groots met verschillende literaire activiteiten en een boekenmarkt waar de bibliotheek en Van der Velde Boeken bij aanwezig waren.

Schrijver Merel Logemann vertelde over het schrijversvak en haar kinderboekdebuut Ik ben de beste! Een saillant detail is dat Merel een oud-leerling is, dus voor deze gelegenheid weer ‘terugkwam’ naar haar oude school. Dichteres Sannemaj Betten gaf een workshop poëzie aan leerlingen en een lunchoptreden aan de docenten. Volgende week zal schrijver Daniëlle Bakhuis ook nog een bezoek brengen aan Harlingen. Als klap op de vuurpijl maakten leerlingen van de afdeling techniek een aantal minibibliotheken, waarvan (na de prijsuitreiking) twee in de school worden gebruikt en de rest kan worden geadopteerd door geïnteresseerden uit onze gemeente. Meer informatie hierover volgt op de Instagram- of Facebookpagina van RSG Simon Vestdijk.

De hele literaire opening en de lesdagen eromheen zijn door de docenten Nederlands georganiseerd om de leesbevordering in Harlingen en omstreken te stimuleren. “Het lezen van literatuur is niet alleen leuk, maar ook heel goed voor je. Je vergroot je taalbegrip, je breidt je kennis van de wereld uit en je leert je beter verplaatsen in anderen. Leerlingen die veel lezen, presteren over het algemeen beter op school. Wij hopen met deze actie ouders en leerlingen nog meer te stimuleren om te lezen en tot nu kijk ik terug op een zeer geslaagde dag.” aldus Sanne de Vries, docent Nederlands. Ze vertelt dat er ook aankomend voorjaar weer een grote leeschallenge wordt georganiseerd onder de noemer Simon Vestdijk Leest. Dit zal de derde keer zijn dat dit online evenement plaatsvindt.