Jeugdjournaal Zeerobben


Na twee stralende zaterdagen was het het afgelopen zaterdag weer even behelpen. Althans met betrekking tot het weer. Het voetbal was ook deze zaterdag niks op aan te merken ondanks het feit dat er verloren, gelijk gespeeld en gewonnen werd. De wil om de zaterdag de mooiste dag van de week te maken was ook nu weer aanwezig.

JO15-3 is lekker op dreef en boekte de tweede overwinning op rij. Dit keer werd het 7-0 tegen Mulier. (Foto: Frans Bode)

JO19

JO19-1 blijft ook na zaterdag nog steeds omgeslagen. Na de winst op Stiens werd er afgelopen zaterdag op eigen veld met 5-0 gewonnen van Hardegarijp. Morgen wacht de derby in en tegen Franeker.

JO17


De laatste bekerwedstrijd van JO17-1 tegen Bolsward werd met 7-3 gewonnen. Door dit resultaat is Jo17-1 op de 2e plaats geeindigd in de poule achter Blauw Wit en is uitgeschakeld. Na de winst op fc Harlingen was er afgelopen zterdag wederom winst voor JO17-2. Dit keer werd er met 0-6 van Wijkels Hallum gewonnen. SDS was op eigen veld te sterk voor JO17-3 en zij wonnen dan ook met 5-0.

JO15

JO15-1 speelt geen beker. Er is iets mis gegaan bij de bond. Morgen starten de jongen in de zware divisie met een uitwedstrijd tegen Frisia. JO15-2 won wederom. Na de winst op ST SDS/Nijland werd er nu gewonnen van ST IJVC/Blauwhuis met 1-3. Morgen de stadsderby en dan een week later de wedstrijd tegen de koploper Bolsward. Ook een mooioe overwinning voor JO15-3. Dit keer werd er met 7-0 afgereeknd met Mulier waardoor JO15-3 met 6 uit 3 aan de leiding gaat. In een doelpuntrijke wedstrijd verloor JO15-4 met 3-6 van MKV.

JO13

Nipt verlies was er voor JO13-1 in de wedstrijd tegen Workum. Op het hoofdveld werd het 2-3. En voor JO13-2 was er totaal geen eer te behalen in de wedstrijd tegen het 1e etam van Irnsum. Het werd 10-0.

JO12

De jongens van JO12-1 kwamen in Makkum net te kort. Het werd 3-2 voor de jongens van Makkum./

JO11

Na de krappe maar spectaculaire zege van JO11-1 op Frabeker was er nu een 1-6 overwinning op vv Sneek wit Zwart. Onder soms zware hoosbuien verloor JO11-2 de thuiswedstrijd tegen Frisia met 2-5.

JO8/JO9/JO10

En natuurlijk speelden de JO8, JO9 en JO10 ook hun eerste competitiewedstrijden. Zoals bekend worden er bij deze categoriën geen uitslagen of standen bijgehouden. Dit i.v.m. de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen.

Waddenrobkes

Op 7 september is er begonnen met de eerste training voor de Waddenrobkes. Drie trainingen verder zien we nu al wat de nieuwe aanpak doet met de kinderen. Ze zijn vrolijk, leergierig en vinden het steeds minder spannend. Kortom ze zijn op hun plaats, op hun gemak. Een volgende stap is dan de start van en deelname aan de landencompetitie. Op de zaterdagochtend drie wedstrijdjes spelen en aansluitend penalty’s nemen voor de penaltybokaal. Dat zal voor sommigen misschien nog net een stap te ver zijn terwijl anderen er juist naar uitkijken. Hoe dan ook, de bondscoaches staan morgen klaar om de kinderen met open armen te ontvangen en ze meteen op hun gemak stellen zodat ze lekker kunnen voetballen. Deze competitie voor de 5- en 6-jarigen begint morgen om 09.00 uur.

Vast onderdeel van de landencompetitie is de vlaggenparade. (Foto: Frans Bode)

Teamfoto’s

Het seizoen is al weer een paar weken los en dus wordt het voor veel teams tijd voor de teamfoto. Daarvoor moeten natuurlijk wel alle spelers aanwezig zijn en daarom duurt het soms wat langer voor sommige teams. JO11-2 beet afgelopen zaterdag de spits af en ging al vroeg in de ochtend uitgerust en keurig in tenue voor de camera zitten. En dat levert altijd mooie plaatjes op.
(Foto: Frans bode)

Zaterdag

Zaterdag 11 thuis- en 10 uitwedstrijden hebben we zaterdag weer een mooie voetbaldag op het Oostersportpark. Er zijn teveel wedstrijden met hele mooie affiches. De liefhebber van jeugdvoetbal doet er goed aan om al op tijd aanwezig te zijn om zo niks te missen. Bovendien beginnen de Waddenrobkes ook weer met hun landencompetitie. Dat zaterdag de mooiste dag van de week is is een understatement.