Zeerobben Nieuws


Nu de winterstop op zijn einde loopt en de competities zo langzamerhand weer van start gaan, broeit het weer van het nieuws vanuit de voetbalvereniging Zeerobben. Zoals deze week als van ouds weer het Jeugdjournaal en het nieuws van de meiden- en vrouwenafdeling van de club. Daarnaast een kort verslag van het trainingskamp van de A-selectie naar Spanje en is er nieuws uit het trainerskamp van de A-selectie. Naar aanloop van zaterdag is er nog de voorbeschouwing van de uitwedstrijd Workum 1 tegen Zeerobben 1. Kortom weer veel nieuws van Zeerobben.

Jeugdjournaal

De KNVB heeft fases binnen het jeugdvoetbal geintroduceerd en dat betekend dat er morgen alweer een start wordt gemaakt met het vervolg van het competitievoetbal. De 3e fase gaat beginnen. Een korte winterstop derhalve. De competitie wordt in februari weer even onderbroken i.v.m. de krokusvakantie.

JO19-2 speelde afgelopen zaterdag alweer haar eerste oefenwedstrijd thuis tegen LSC. Foto: Frans Bode

Dit geldt overigens niet voor alle jeugdteams. Zo beginnen de teams die in de divisie uitkomen op 28 januari met hun competitie. De JO19, JO17, JO15 en JO13 beginnen pas op 4 februari met de start van de competitie. Zij hebben dus nog 2 weken de tijd om zich hierop voor te bereiden. De groepen JO12 t/m JO8 beginnen morgen wel aan de 3e fase. Met voor de JO8 een extra team dit voorjaar. Door de toename van het aantal jeugdleden kon een extra JO8 team worden ingeschreven voor de competitie. Een goede ontwikkeling.

Overigens zijn een aantal teams de voorbereidingen op de voorjaarscompetitie al begonnen. JO19-2 is in de 2e fase op een keurige 2e plaats geeindigd en wil ook de 3e fase weer volop meedoen. Zij oefenden tegen LSC JO17-1 en verloren, ondanks een hele goede 1e helft, met 3-0. Zij starten op 4 februari met een uitwedstrijd tegen Workum. JO17-1 gebruikte de vrije zaterdag om af te reizen richting Hoogeveen voor een oefenwedstrijd tegen HZVV. Na 2 keer op achterstand te zijn gekomen werd er toch nog met 2-3 gewonnen. Morgen oefenen de mannen tegen Dr. Boys. Op 28 januari start JO17-1 de competitie met een uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas uit Groningen. Ook JO15-1 oefende en deed dat tegen Marum. Zij verloren met 3-0 en krijgen morgen een nieuwe kans als ze oefenen tegen Joure. De competitie wordt op 28 januari hervat met een thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen.


Zaterdag

Ondanks het feit dat er maar een beperkt programma is zijn er zaterdag toch alweer 11 thuiswedstrijden voor de jeugd. En dus zal het weer lekker druk zijn op het Oostersportpark maar zal het ook nog steeds behelpen zijn voor de voetballers/voetbalsters. Daar waar Zeerobben gehoopt had om de gerenoveerde kleedaccommodatie begin dit jaar in gebruik te kunnen nemen is gebleken dat de werkzaamheden helaas enkele maanden langer zullen duren. Maar ook dat kan niet voorkomen dat zaterdag de mooiste dag van de week blijft.


De meiden van Zeerobben

Het is de vrouwen van VR1 niet gelukt om afgelopen maandag op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Harlingen de Hotze Schuiltrofee binnen te slepen. Nagenoeg de gehele selectie was in presentatiepak aanwezig maar zag de prijs uitgereikt worden aan Hillebrand Pander (Tang Soo Do) . De nominatie was een mooie waardering voor de vrouwen die naast het kampioenschap op tal van andere vlakken binnen de vereniging actief zijn. Zij konden dan ook met opgeheven hoofd de receptie verlaten. Zij geven als geen ander het vrouwenvoetbal binnen Harlingen een positieve stimulans. Daarna was het weer snel naar het Oostersportpark voor de training. Zaterdag oefenen de vrouwen ter voorbereiding op de competitie een oefenwedstrijd tegen Beetgum. De competitie gaat op 4 februari weer van start met een wedstrijd tegen koploper Sneek Wit Zwart.

Foto: Frans Bode

MO15-1 is in de 2e fase in de 1e klasse op een keurige 2e plaats geeindigd en komt ook de 3e fase uit in de 1e klasse. Daar treffen ze zaterdag vv Heerenveen. MO15-2 heeft het ook uitstekend gedaan in de 2e fase in de 2e klasse. Zij eindigden op een 4e plaats en komen de 3e fase weer in dezelfde klasse uit. Zaterdag beginnen ze tegen Beetgum. Zowel MO15-1 als MO15-2 spelen thuis.


Zeerobben tevreden en hoopvol na Spaans trainingskamp

Zeerobben kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd trainingskamp in het Spaanse Torremolinos en hoopt dat de daar verrichte trainingsarbeid, de goed gespeelde oefenwedstrijd en de gesmede chemie tussen spelers, staf, vrijwilligers en sponsoren mag leiden tot een goed vervolg van de competitie.

Foto: Bert Drent

Onderbroken door 2 Corona jaren, was het al de 7e editie van het Spaanse trainingskamp voor de A-selectie van Zeerobben. Belangrijke breuk met het verleden was dat de organisatie nu uit handen was gegeven aan een externe organisatie, daar waar dit in het verleden steeds onder eigen regie geschiedde. Het was dus best even spannend hoe dat uit zou pakken, maar achteraf bleek elke twijfel ongegrond. Na 4 intensief beleefde dagen onder de stralende Spaanse zon keerde het gezelschap van 52 deelnemers afgelopen zondag met een zeer tevreden gevoel terug op de Robbenplaat in Harlingen.

De spelersgroep heeft goede trainingen afgewerkt waarbij vooral de integratie tussen de grote groep aanstormende talenten en de min of meer gevestigde orde opviel. En buiten de trainingen om heeft de technische staf volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om middels individuele gesprekken met spelers een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling van spelers individueel als ook van de groep als geheel.

Last but not least werd er een goede oefenwedstrijd gespeeld tegen tweedeklasser sv Marum dat onder leiding staat van trainer en oud stadgenoot Jan Piet Bosma. Ook in die wedstrijd toonden de youngsters zich prima. De 6-1 winst was meer dan goed, doch uiteindelijk slechts voor de statistieken.

In het bijprogramma voor de meegereisde vrijwilligers en de sponsoren van de Businessclub was naast geplande uitstapjes ook voldoende ruimte voor individuele in- en ontspanning, onder andere met leuke sight seeing tripjes in en rond de fraaie stad Malaga. De gezamenlijke diners met alle deelnemers zorgen voor een prettige binding tussen spelersgroep en sponsoren. Mooi om te zien, fijn om mee te maken!

De knop is deze week middels 2 trainingen weer omgezet richting waar we het allemaal voor doen: de competitie. Zaterdag wacht het niet te onderschatten Workum dat lager op de ranglijst staat dan de kwaliteiten die ze herbergen. Benieuwd hoe de arbeid in Spanje zich vertaalt naar resultaten in de competitie.


Drewes Janssen verlengt bij Zeerobben

Kort voordat de selectie van Zeerobben naar Spanje vertrok voor het trainingskamp in Torremolinos, werd de contractverlenging met assistent trainer Drewes Janssen bekend gemaakt.

Club en trainer zijn blij met en tevreden over elkaar en de samenwerking tussen de nieuwe hoofdtrainer Henk Konings en Drewes wordt wederzijds ook als erg goed ervaren. Drewes wil nog de trainersopleiding UEFA-B gaan doen en heeft dan aan de zeer ervaren Henk Konings een fijne mentor. Bovendien voelt Drewes zich helemaal thuis bij Zeerobben op het Oostersportpark, waar hij als echt voetbaldier zijn ei helemaal kwijt kan.

Kortom, ook volgend seizoen staat het duo Henk Konings/Drewes Janssen voor de groep.

Foto: Frans Bode

Voorbeschouwing Workum – Zeerobben

Na een succesvol verlopen trainingskamp in Torremolinos van de volledige selectie van de trainers Konings en Janssen staan de neuzen richting de tweede helft van de competitie. Uit de reacties blijkt dat de mannen er weer zin in hebben. Al zal de omschakeling qua temperatuur enige aanpassing vereisen, hoopt Zeerobben de lijn van voor de stop weer te kunnen oppakken. De winst van 6 – 1 in Spanje tegen Marum is daarvoor misschien een opmaat. Op de vijfde plaats met 17 punten mag je Zeerobben tot de runner-up rekenen. Stiens neemt in de ranglijst de eerste plaats in met 23 punten.

Workum moet voorlopig genoegen nemen met een bescheiden plek ( 10 e ) . Veel gelijke spelen en een opmerkelijke 1 – 0 winst op de koploper Stiens geven een beeld, waar zeker rekening mee dient te worden gehouden. Na een lange afwezigheid eindelijk weer in de tweede klasse. Voor een club met de ambities van Workum een belangrijke stap. Dat blijkt ook uit het aantrekken van een toptrainer voor het komende seizoen, namelijk de ons bekende, sympathieke Inne Schotanus ( nu trainer van Jubbega). Zeker voor Theo Nota een bijzonder treffen, immers hij heeft een aantal jaren onder de lat van Workum gestaan. Wij hopen op een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd.