Zeerobben Nieuws


Deze week in het Zeerobben Nieuws: Het Zeerobben Jeugdjournaal, De Meiden van Zeerobben, De Waddenrobkes en de voorbeschouwing van de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen Sneek Wit Zwart 1.


Jeugdjournaal

Het was afgelopen zaterdag de zaterdag van de herstart. Na een paar weken winterstop begon voor veel teams de competitie (3e fase) weer. Nog niet voor iedereen. De bovenbouw hervat morgen of 4 februari de competitie weer.

JO12-2 won de eerste wedstrijd in de 3e fase met 2-1 van Sneek Wit Zwart. Foto: Frans Bode

JO17


JO17-1 begint morgen de competitie weer met een uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas uit Groningen. Ter voorbereiding hierop oefenden ze afgelopen zaterdag tegen Frisia JO17-1 en ondanks het feit dat Frisia nog een divisie hoger speelt won Zeerobben keurig met 3-1.

JO15

Ook voor JO15-1 begint morgen de zware competitie in de 6e divisie weer met een thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen. Afgelopen zaterdag ging de oefenwedstrijd tegen Joure met 0-2 verloren.

JO12

JO12-1 had afgelopen zaterdag nog vrijaf maar begint morgen ook aan de 3e fase van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Bolsward. JO12-2 kende een prachtige zaterdag. In de 2e fase nagenoeg alles verloren maar dan in de 3e fase sterk beginnen en meteen een 2-1 overwinning boeken op Sneek Wit Zwart. Dat smaakt naar meer.

JO11

JO11-1 kwam nog niet in actie en beginnen morgen aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg. JO11-2 kwam al wel in actie en won de thuiswedstrijd tegen St. Annaparochie met 3-0. Morgen de uitwedstrijd tegen Blija.

JO10/JO9/JO8

Ook deze groep begon weer met de competitie maar hier worden geen uitslagen en standen bijgehouden omdat het volgens de richtlijnen van de KNVB bij deze groep draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen. Wel kan nog vermeld worden dat JO8-2 als nieuw team haar eerste wedstrijd in competitieverband speelde tegen Tzum en dat ging uitstekend.

Zaterdag

Het is deze week met 9 thuiswedstrijden voor de jeugd iets minder druk dan andere zaterdagen. Gezien het feit dat de verbouwing van de kleedaccommodatie nog steeds niet achter de rug is, is dat misschien ook wel beter. Hoe dan ook blijft zaterdag de mooiste dag van de week.


De meiden van Zeerobben

Naast het in ontvangst nemen van het geheel nieuwe tenue werd er natuurlijk ook nog gevoetbald door de meiden en vrouwen van Zeerobben.

Blijde gezichten bij de meiden van MO15-2 na de 3-0 overwinning op Beetgum. (Foto: Annemarie van Keulen)

De vrouwen van VR1 gebruikte de vrije zaterdag om een oefenwedstrijd tegen Beetgum te spelen. Beide teams scoorden een keer en daar kwam geen verandering meer in. 1-1 dus. De meiden van MO15-1 speelde de eerste competitiewedstrijd in de 3e fase tegen vv Heerenveen. In een gelijk opgaande wedstrijd werd een 1-0 overwinning over de streep getrokken. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys. En ook de meiden van MO15-2 zijn de competitie uitstekend begonnen. Thuis tegen Beetgum werd meteen met 3-0 gewonnen. Dat belooft nog wat voor het verdere verloop van de competitie. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Bolsward op het programma.


Waddenrobkes

Afgelopen woensdag werd er voor de tweede keer in de Waddenhal getraind door de Waddenrobkes. Het is een mooi alternatief voor de allerjongsten bij Zeerobben. Met veel plezier wordt er een circuittraining afgewerkt waarbij alles aan de orde komt. Voor sommigen is het nog best lastig om te voetballen in zo’n kleine ruimte maar de kinderen leren snel en voetballen in de zaal is goed voor de techniek waar je later weer profijt van hebt. De groep blijft maar groeien. Afgelopen woensdag werden er weer 2 nieuwe Waddenrobkes (Stijn en Niels) welkom geheten. De trainingen zullen tot eind februari duren waarna de groep weer richting Oostersportpark gaat voor de trainingen buiten en de voorjaarscompetitie.

Foto: Frans Bode

Voorbeschouwing Zeerobben – SWZ

Voor velen onder ons is de tegenstander van aanstaande zaterdag een vreemde eend in de bijt. We kennen allemaal natuurlijk de gloriedagen van vv Sneek en WZS. Uit deze twee clubs is Sneek Wit Zwart ontstaan. Ze hebben vorig jaar in de derde klasse huisgehouden met grote overwinningen en daardoor zijn ze gepromoveerd naar de tweede klasse K. Hierin hebben ze wisselend succes gehad. Winst tegen topper Wolvega ( 1 – 3) en een week later kansloos tegen koploper Burgum ( 1 – 4 ). Een aantal oefenwedstrijden zijn er in het verleden gespeeld tegen de Snekers. Laatst gespeelde oefenpartij werd in Sneek door Zeerobben gewonnen. Dit seizoen zal een vervolg voor SWZ moeten worden richting de top van Friesland. Voorlopig moeten ze het doen met een bescheiden 9 e plek met 14 punten uit 11 en ze zullen revanchgevoelens hebben na de nederlaag van afgelopen zaterdag.

Zeerobben zal graag het succes van de voorgaande duels willen continueren. In Workum was de ploeg van trainer Konings een maatje te groot en wonnen dus verdiend met ruime cijfers ( 0 – 3 ). De selectie van de groenwitten hebben in Spanje flink gewerkt aan de teambuilding en de fysieke fitheid. Voor de komende wedstrijd zal toch alles weer uit de kast gehaald moeten worden, gezien het formaat van de komende opponent. We verwachten ook uit Sneek vele bezoekers en we heten de club en hun supporters van harte welkom in Harlingen. We hopen op en aantrekkelijk en sportief treffen.