Filmavond in kader psychische kwetsbaarheid


Na het succes van de filmavond in februari organiseren Slieker en Stjoer op dinsdag 14 maart een filmavond met als thema ‘Zijn wie je bent, een keuze?’ Tijdens deze avond wordt de film ‘The Whale’ afgespeeld in filmtheater Slieker aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden. The Whale is een film Darren Aronofsky, regisseur van onder andere ‘The fountain’, ‘Black swan’ en ‘The wrestler’. Hoofdrolspeler Brandan Fraser is op 12 maart bij de Oscars één van de grote favorieten voor de Oscar voor Beste Hoofdrol.  

In ‘The Whale’ speelt Brandan Fraser de rol van Charlie, een vader die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (‘Stranger Things’). Charlie leeft geïsoleerd, lijdt aan morbide obesitas en lijkt alles in zijn leven kwijt te zijn geraakt. Langzaam ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. ‘The Whale’ is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. 

Na afloop van de film is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het thema ‘Zijn wie je bent, een keuze?’ Deze nabespreking wordt geleid door een ervaringsdeskundige medewerker van Stjoer in samenwerking met de vrijwilligers van de afdeling Rijk van Ervaring.  

De film is te zien op dinsdag 14 maart om 19.30. Ga voor meer info en tickets naar sliekerfilm.nl.