Jeugdjournaal Zeerobben

Jeugdjournaal Zeerobben

Harlingen – De competitie is bijna afgelopen. De prijzen zijn verdeeld maar dat geldt nog niet voor elke competitie. Voor sommige teams valt er op de laatste speeldag nog best wat te halen.

Foto: Concentratie en focus in de wedstrijd van JO9-2 tegen IJVC JO9-2. (Foto: Wies Procee)JO19

JO19-1 is bezig met een sterk slot van de competitie. De voorlaatste wedstrijd leverde wederom winst op. En dat bleek een belangrijke overwinning want JO19-1 wordt nu definitief 2e in de hoofdklasse achter Flevo Boys en pakt daarmee een periodetitel waardoor ze nog mogen deelnemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. Het zou wat zijn. JO19-2 kent ook een uitstekend voorjaar en won nu met 0-5 van Holwerd/Blija. Met nog 1 wedstrijd te gaan kan de ploeg nog als 2e eindigen achter kampioen Wijkels Hallum.

JO17

JO17-1 verloor thuis nipt met 1-2 van Be Quick Dokkum. Maar omdat JO17-1 al genoeg punten bij elkaar gespeeld had speelt het komend seizoen ook weer hoofdklasse. Voor JO17-2 stond er niets meer op het spel. Het kampioenschap was reeds een feit maar de huldiging moest nog wel plaats vinden. En dat gebeurde afgelopen zaterdag in een bomvolle Robbenplaat. Na de 1-5 overwinning op Workum kon de schaal uitgereikt worden aan de jongens.

JO15

JO15-1 behaalde in Buitenpost een 1-3 overwinning. De ploeg zal als 2e of 3e eindigen in de hoofdklasse. JO15-2 verloor nipt met 2-3 van Workum en verlies was er ook voor JO15-3 die met 6-1 van Scharnegoutum verloren. En ook geen overwinning voor JO15-4. Zij verloren in Bolsward met 6-2  van Bolsward.

JO13

JO13-1 moest nog even naar Marum zo op het eind van de competitie. De lange reis leverde nog wel een punt op. Het werd 2-2. JO13-2 won afgetekend met 1-7 van Beetgum

JO12

JO12-1 vierde afgelopen zaterdag de eerste overwinning. In Heerenveen werd er met 2-4 gewonnen van vv Heerenveen. Waar hard werken toe kan leiden. Voor JO12-2 was CVVO een maatje groot. Het werd 1-5. Verlies was er ook voor JO12-4 die met 2-1 van Arum verloren.

Cambuur op visite

Foto: H. Kuperus

Waren onlangs de meisjes van MO11-1 nog uitgenodigd in Leeuwarden voor de line-up van Cambuur in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Afgelopen woensdag was Cambuur te gast in Harlingen op het Oostersportpark. Cambuur JO12 zocht nog een tegenstander voor een oefenwedstrijd en kwamen daarvoor uit bij Zeerobben die ook over een goede lichting JO12 beschikt. Het werd een leerzame oefenpot die natuurlijk door de jongens van Cambuur werd gewonnen. Maar het was toch weer een nuttige oefenwedstrijd voor de JO12-1 die dit voorjaar uitkomt in de hoofdklasse. De wedstrijd ging met 8-1 verloren.

JO11

Zeerobben JO11-1 is met een indrukweekend voorjaar bezig. De ploeg is langzaam op stoom gekomen en dendert maar door. Dit keer werd Stiens met 5-3 verslagen. Inmiddels is de 1e plaats bereikt. De bekroning kan zaterdag volgen als ze thuis tegen Hardegarijp moeten spelen. Wie speelden er nog niet zo lang geleden thuis ook een kampioenswedstrijd tegen Hardegarijp…? Goed voorbeeld doet goed volgen hopen we maar. JO11-2 won keurig met
5-0 van SWZ Boso Sneek en eindigt op een keurige 2e plaats.

Finaledag Waddenrobkes

Foto: Frans Bode

Zaterdag a.s. spelen de Waddenrobkes de laatste speelronde van de landencompetitie. De landencompetitie is in de loop van het seizoen alweer gegroeid naar maar liefst 12 landenteams! De laatste speelronde wordt morgen gespeeld in de middag. Om 12.45 uur trappen de jongste jeugdspelers van Zeerobben af in de Froonacker Arena. Na de 3 gebruikelijke wedstrijden worden ook de laatste penalty’s genomen. Er zijn nog enkele Waddenrobkes die strijden om de grote “penaltybokaal”. Na de tijd worden alle teams gehuldigd op het terras van de kantine. De Waddenrobkes hopen natuurlijk allemaal op zoveel mogelijk supporters! Na de huldiging mogen alle Waddenrobkes met hun grote vrienden van Zeerobben 1 mee het veld op in line-up. Dat wordt allemaal erg feestelijk! De middag wordt afgesloten met een lekker patatje voor alle Waddenrobkes in de kantine. Tot zaterdag!

Zaterdag

Op de laatste speeldag zijn er toch nog 10 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Daarna is het echt over en uit en zal er hier en daar misschien nog wat geoefend worden maar de competitie zit er dan op. Wie morgen komt is getuige van een mooie afsluiting van een mooi seizoen. Mis het niet.