Jeugdjournaal Zeerobben


De voorspellingen waren veel regen maar nagenoeg de gehele dag scheen het zonnetje op het Oostersportpark. Dat samen met de mooie jeugdwedstrijden en de start van de Waddenrobkes maakte de zaterdag weer de mooiste dag van de week.

Zeerobben JO9-2 op zoek naar het doel van de tegenstander SDS. (Foto: Frans Bode)

JO19

JO19-1 lijkt nu toch echt toe aan meer uitdaging. Na de 6-1 winst op Stiens, de 5-0 winst op Hardegarijp werd er afgelopen zaterdag met 8-1 gewonnen van Franeker. Morgen wacht de wedstrijd tegen Leovardia en dan hopen op een snelle herindeling.

JO17


Na de bekercompetitie is het echte werk voor JO17-1 nu echt begonnen. In de 6e divisie werd de competitie afgetrapt met een uitwedstrijd tegen CSV ’28 uit Zwolle. Het leverde Zeerobben een verdienstelijk punt op door met 3-3 gelijk te spelen. Morgen komt Urk op bezoek. Nipt verlies voor JO17-2 die met 2-1 verloor van L. Zwaluwen.

JO15

In de 6e divsie verloor JO15-1 haar eerste competitiewedstrijd met 2-0 van Frisia. Morgen komt FC Lewenborg op bezoek. JO15-2 doet het uitstekend in een competitie met alleen maar standaardteams. Zaterdag kwam de ploeg in de stadsderby tegen fc Harlingen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De tegenstander tevreden, voor Zeerobben had er meer ingezeten. Tot slot verloor JO15-4 de thuiswedstrijd tegen Leovardia met 3-0.

JO13

JO13-1 kwam met een keurige 1-3 overwinning terug uit Bolsward. Voor JO13-2 was er geen eer te behalen tegen GAVC. Zij verloren thuis met 9-0.

JO12

De jongens van JO12-1 konden geen vuist maken tegen koploper ST IJVC/Blauwhuis en verloren dan ook met 6-0. Morgen misschien kans op een beter resultaat als er uit tegen Oeverzwaluwen wordt gespeeld.

JO11

Het was niet te zien dat JO11-1 afgelopen zaterdag tegen de nummer laatst van de competitie speelde. Integendeel. Het kon alle kanten op. Lang bleef het gelijk maar in de slotfase wist JO11-1 dan toch nog de winnende te maken en won met 2-1 en blijft dus koploper. Voor JO11-2 heeft de competitieindeling verkeerd uitgepakt en zit nu in een veel te zware competitie getuige het 20-1 verlies tegen SJO DFC.

JO8/JO9/JO10

En natuurlijk speelden de JO8, JO9 en JO10 ook hun eerste competitiewedstrijden. Zoals bekend worden er bij deze categoriën geen uitslagen of standen bijgehouden. Dit i.v.m. de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen.

Mooie middag voor Jurre Balt als pupil van de week

Jurre Balt beleefde ondanks de dikke nederlaag van zijn team JO11-2 toch nog een mooie zaterdag. Hij was de eerst pupil van de week deze competitie en mocht Zeerobben 1 en Joure 1 begeleiden naar de middenstip. Vervolgens scoorde hij ook nog eens het allereerste competitiedoelpunt van dit seizoen en zag vervolgens Zeerobben, na een spectaculaire wedstrijd, met 4-3 winnen. Bedankt Jurre en we hopen dat je het leuk gevonden hebt!

Zaterdag

Zaterdag? Welnu, die is in evenwicht met 11-thuis- en 11 uitwedstrijden. Voeg daarbij nog eens de landencompetitie bij de Waddenrobkes en het zal zaterdag ongetwijfeld weer een mooie dag worden. De weersvoorspellingen zijn slecht maar was dat afgelopen zaterdag ook niet zo? Zeerobben maakt zich op voor de mooiste dag van de week.