Zeerobben nieuws

Zeerobben nieuws

In deze bijlage een nieuwsoverzicht van voetbalvereniging Zeerobben. Met onder meer:

  • Ongeloof bij Trainer Arjen Postma
  • Het Zeerobben Jeugdjournaal
  • De Meiden van Zeerobben
  • Zeerobben Waddenrobkes
  • Jeugdtrainers bij sc Heerenveen
  • en natuurlijk de voorbeschouwing van de wedstrijd Zeerobben 1 – Drachtster Boys 1

Ongeloof

Trainer Arjen Postma zag zijn ploeg afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ‘d Olde Veste met name in de 1e helft een aantal goede kansen missen. Dat leidde af en toe tot frustratie en ongeloof. Zaterdag wacht voor zijn ploeg wederom een zware opgave. Dan zal Zeerobben vol aan de bak moeten tegen de nummer 4 van de ranglijst Drachtster Boys. (Foto: Frans Bode)
Jeugdjournaal Zeerobben

Veel ploegen van de jeugdafdeling speelden hun laatste competitiewedstrijd op 15 december 2018. Nog geen 2 maanden later krijgt de competitie een vervolg. Dat is vroeger dan voorheen het geval was. Opmerkelijk als je kijkt naar de periode van het jaar. Steeds meer begint het erop te lijken dat de jeugd gedurende de koude/gure wintermaanden moet voetballen en als het echt warmer begint te worden is de competitie ten einde. Zaterdag gaat het gehele circus echter weer los. Alle hens aan dek voor de club dus want er staan meteen al 18 (!) thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling op het programma.

Hoe stonden de verschillende teams er ook alweer voor. Eerst het geheugen maar weer even opfrissen.

JO19

JO19-1 verloor verrassend de laatste wedstrijd voor de winterstop van Stiens. Het werd 1-0. Daardoor is de koppositie ver weg maar staat JO19-1 nog altijd op een 3e plaats in de hoofdklasse. Heerenveense Boys en GAVC hebben hetzelfde aantal punten. Flevo Boys is koploper. Tijdens de winterstop is besloten om JO19-3 uit de competitie te halen en samen te voegen met JO19-2. Dat geeft voor beide teams wat meer lucht. JO19-2 won vorige week de oefenwedstrijd tegen Langezwaag met 3-2. Zaterdag het echte werk.

JO17

JO17-1 verloor haar laatste wedstrijd voor de winterstop van koploper Heerenveense Boys met 2-0. Een goede wedstrijd zonder resultaat maar genoeg mogelijkheden voor de 2e seizoenshelft. De ploeg staat momenteel op een 7e plaats in de hoofdklasse. Voor JO17-2 was de najaarscompetitie te sterk. Zij beginnen daarom zaterdag in een nieuwe competitie met hopelijk gelijkwaardige tegenstanders.

JO15

Ook JO15-1 verloor de laatste wedstrijd voor de competitie verrassend van Franeker. Mede daardoor is koploper SJO Broekster Walden verder uitgelopen. Zeerobben staat keurig op de 2e plaats in deze hoofdklasse. Voor JO15-2, JO15-3 en JO15-4 begint zaterdag een nieuwe voorjaarscompetitie.

JO13

JO13-1 heeft dit jaar al 2 wedstrijden gespeeld voor de competitie. Op 19 januari tegen VEV ’67 en afgelopen week tegen Bolsward. Ondanks het verlies in deze wedstrijden staat de ploeg nog op een 8e plaats in de hoofdklasse. JO13-2 begint zaterdag ook aan een nieuwe competitie.

JO12

JO12-1 mag het dit voorjaar in de hoofdklasse proberen. (Foto: H. Kuperus)

Voor JO12-1 ligt er een enorme uitdaging dit voorjaar. Voetballen in de hoofdklasse tegen teams als Be Quick 1887, Emmen en St. Sc Heerenveen. Goed voor de ontwikkeling. Voor de overige teams uit de JO12 groep start zaterdag de nieuwe voorjaarscomeptitie.

JO11

JO11-1 gaat dit voorjaar een treetje omhoog en komt ook uit in de hoofdklasse. Het najaar werd goed afgesloten met een 2e plaats. Kijken waartoe deze jonge ploeg dit voorjaar in staat is. Voor JO11-2 en JO11-3 start ook een nieuwe competitie.

Voor de overige groepen (JO10, JO9 en JO8) start zaterdag ook weer een nieuwe competitie. In totaal spelen er 10 teams in deze klassen. Hier worden geen uitslagen en standen bijgehouden door de KNVB. Ontwikkeling gaat hier voor alles.

Al vroeg in het seizoen dus een volle bak op het Oostersportpark. Voor de standaardteams gaat de competitie weer verder waar die in december gestopt was. Voor anderen dus weer een compleet nieuwe competitie met nieuwe kansen. Vanaf 08.45 wordt er afgetrapt.

De Meiden van Zeerobben

Nieuwe ronden nieuwe kansen! Met een lange winterstop in de benen beginnen de dames aanstaande zaterdag weer aan een nieuwe competitie. Tenminste voor een aantal teams van de Meiden van Zeerobben. MO11-1, MO13-1 en MO15-1 gaan het proberen in een nieuwe (voorjaars)competitie. VR1 en VR2 vangen hun competitie weer aan waar ze vorig jaar mee geëindigd zijn. Een MO17-1 is er voor de rest van het seizoen er niet meer bij helaas. Deze is door gebrek aan speelsters opgedeeld naar VR1 en MO15-1. Jammer! Dat wel, maar wedstrijden voetballen met steeds te weinig speelsters is ook niet te doen. We hopen dat de meiden zich vermaken in hun nieuwe teams. De competitie start voor alle teams aanstaande zaterdag dan echt!

Tijdens de winterstop hebben de Meiden van Zeerobben niet echt stil gezeten. Er werden in de zaal een aantal toernooitjes onderling gespeelt en hebben een aantal dames van VR1 nog aan het OFK zaalvoetbal meegedaan. MO15-1 heeft een aantal oefenwedstrijden afgewerkt. Al met al hebben de meiden er weer zin in!

Het Vrouwen 1 van Zeerobben start aanstaande zaterdag de tweede helft van de competitie net als vorig jaar tegen Be Quick Dokkum VR1. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waar winst voor de Robben meer terecht was geweest gezien het spel. De dames van VR1 kende vorig jaar voor de rest van de wedstrijden nogal een teleurstellend eerste seizoenshelft. De ploeg kampte met veel blessureleed bij veel van de speelsters, daarnaast vertrokken tijdens het seizoen ook nog enkele teamleden waardoor er vaak met te weinig speelsters een wedstrijd werd aangegaan. Bij vlagen speelden de dames goed, maar bleef het scoren van de doelpunten helaas uit. De ploeg hoopt met de komst van een aantal MO17 speelsters een betere tweede seizoenshelft te hebben. Aan het enthousiasme zal het niet liggen, de dames trainen alweer een aantal weken hard met elkaar. De wedstrijd begint zaterdag om 12.30 uur op het PLUS-veld.

Het VR2 had op 26 januari de eerste wedstrijd van dit jaar moeten voetballen, maar de wedstrijd werd door sneeuwval afgelast door de bond. Het Vrouwen 2 kende in tegenstelling van het VR1 een uitstekende eerste seizoenshelft! De dames staan fier bovenaan in hun 7×7 competitie en zullen naar alle waarschijnlijkheid hun kampioenstitel prolongeren. De enige die de dames van hun troon zou kunnen stoten is Makkum VR1, maar dan zullen de Robbenvrouwen vanaf nu geen wedstrijden meer moeten winnen en Makkum niet meer wedstrijden moeten verliezen, echter zal dat niet snel gebeuren denken wij. Aanstaande zaterdag gaat ook voor het VR2 het seizoen weer los. Tegenstander is ONB VR1 uit Drachten. De wedstrijd begint om 12.45 uur in de Froonacker Arena.

Het MO15-1 van Zeerobben eindigde voor de winterstop op een keurige derde plaats met 8 punten verschil op de najaar kampioen Stiens MO15-1 en op maar 3 punten op Bolsward MO15-2. Ook voor MO15-1 alle reden om positief het seizoen weer te aanvangen, ook zij mogen een aantal goede speelsters van MO17 verwelkomen in hun team. De ploeg heeft in de winterstop een aantal oefenwedstrijden gespeeld en zijn klaar voor de competitie. De verwachting ligt dus hoog bij deze ploeg en als het aan de leiding van dit mooie team ligt zal het enthousiasme zeker aanwezig zijn deze voorjaarsreeks. Het team wordt dit seizoen ook nog eens gesponsord door Anytime Fitness die de dames heeft voorzien van mooie nieuwe hesjes en wel in de roze kleur natuurlijk. Aanstaande zaterdag reizen de dames af naar Sportpark Nylan in Leeuwarden. Tegenstander zal dan MKV’29 MO15-1 zijn. De wedstrijd begint om 9.00 uur.

MO13-1 deed het voor de winterstop boven verwachting goed. Met een paar mooie overwinningen eindigde de ploeg op een keurige 4de plaats in de najaar competitie. Het leek er in eerste instantie er niet op dat de dames het zouden redden in deze poule, maar na een paar fikse verliezen wisten de robjes toch een aantal wedstrijden met mooie cijfers te winnen. Dit leidde tot een mooie vierde stek in de competitie. Dit voorjaar komt de ploeg weer uit in de 2de klasse met een allemaal nieuwe ploegen vanuit de provincie, maar ook van buiten de provincie. Ja zelfs ritjes naar Urk en Meppel staan op het programma deze voorjaarsreeks. Voor aanstaande zaterdag staat een Friese ploeg op het programma. Op het PLUS-veld barst het geweld los tegen Workum MO13-1. De wedstrijd begint om 8.45 uur.

MO11-1 kende voor de winsterstop een uitstekende najaar competitie. De ploeg wist aan het einde van het najaar seizoen zich zelf te bekronen tot vice kampioen van de 1e klasse najaar. Oké je bent dan wel officieel geen kampioen, maar voor ons zeker wel als je ziet waar de dames vorig seizoen zijn geëindigd. Een knappe prestatie die ook gevolgen heeft voor komend voorjaar seizoen. De dames mogen namelijk uitkomen in de Hoofdklasse 1. Een prestatie die nog maar één keer eerder voorkwam bij een meidenploeg van Zeerobben. In het seizoen 13/14 lukte het, de toenmalige MB1 (MO17-1) ook in de Hoofdklasse te spelen. Deze dames werden daarin ook nog eens kampioen. Of het MO11-1 dit voorjaar zal lukken? We houden het natuurlijk in de gaten! Aanstaande zaterdag spelen de meisjes direct een topper tegen kampioen van het najaar SC Bolsward MO11-1. Helaas zal deze topper niet thuis gespeelt worden, maar op Sportpark Het Bolwerk in Bolsward. Aanvang 9.00 uur.

Anytime Fitness Harlingen sponsort hesjes


Foto: Frans Bode

Helaas kon het het toernooi voor de meiden/vrouwen onlangs niet doorgaan vanwege de sneeuw. Alles was al geregeld en in kannen en kruiken. Er zou een gezamenlijke warming-up plaats vinden en na de wedstrijden zou er een gezamenlijke lunch plaats vinden in de kantine die gesponsord zou worden door Plus Lunenborg. Voor het gehele toernooi waren hesjes nodig. En omdat het thema van het toernooi “roze” was werden er door sportschool Anytime Fitness Harlingen leuke roze hesjes beschikbaar gesteld. Een mooi gebaar van deze populaire sportschool in Harlingen. MO15-1 was graag bereid om in de nieuwe hesjes te poseren.

Waddenrobkes Zeerobben

Foto: Frans Bode

Voor de Waddenrobkes van Zeerobben begint de voorjaarscompetitie op het veld pas na de voorjaarsvakantie. Eerst moet de wintercompetitie in de Waddenhal afgewerkt worden. Volgende week donderdag is de laatste speeldag in de Waddenhal met natuurlijk afsluitend de huldiging. 

Jeugdtrainers bij sc Heerenveen

Ze zijn onmisbaar voor een vereniging: jeugdtrainers! Door weer en wind staan zij op het trainingsveld op om ervoor te zorgen dat de jeugd zich kan ontwikkelen én kan genieten van het mooiste spelletje dat er is. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van de club.

Daarom organiseerde sc Heerenveen onlangs een bijeenkomst voor de jeugdtrainers van hun partnerverenigingen, waaronder Zeerobben. Deze bijeenkomst stond in het teken van spelprincipes voor de onderbouw.

Spelprincipes 

Namens sc Heerenveen namen Eric Boersma en Niek Westra de jeugdtrainers mee in de spelprincipes die zij hanteren in de jeugdopleiding bij sc Heerenveen. In samenwerking met VTON, partner van sc Heerenveen, werd daarbij direct de vertaalslag gemaakt naar het amateurvoetbal. Hoe kun je deze principes als amateurtrainer toepassen bij je eigen trainingen? Spelprincipes zijn bepaalde afspraken die je maakt over de manier waarop je wilt spelen. Deze uitgangspunten kun je toepassen op bijna alle situaties in het veld. Ze vormen een leidraad op basis waarvan de club een herkenbare voetbalstijl ontwikkelt. Deze spelprincipes gaan als een rode draad door de jeugdopleiding heen bij sc Heerenveen. Dit zorgt voor duidelijkheid en herkenbaarheid voor iedereen.

Veel voorbeelden

Als voorbeeld werden er drie spelprincipes uitgelicht die sc Heerenveen zelf hanteert. Aan de hand van concrete oefenvormen konden de amateurtrainers zien hoe je die principes eenvoudig in de praktijk kunt brengen op het trainingsveld. Zo werd duidelijk dat spelprincipes niet alleen voor BVO’s zijn, maar op alle niveaus kunnen worden toegepast. Ook onderling, met de jeugdtrainers van de andere partnerverenigingen, werden veel tips en ervaringen uitgewisseld tijdens de bijeenkomst. Zo werd het een leerzame en leuke voetbalmiddag met jeugdtrainers onder elkaar!

Workshop bij Zeerobben 

Als vervolg op deze bijeenkomst komt sc Heerenveen op 23 april naar Zeerobben voor een workshop. Deze workshop gaat verder op het thema van de bijeenkomst. Voor de bijeenkomst van gister mocht Zeerobben drie jeugdtrainers aanmelden, maar aan de workshop bij Zeerobben  mogen 20 jeugdtrainers meedoen (onderbouw). Wordt vervolgd dus!

Voorbeschouwing Drachtster Boys – Zeerobben

Zeerobben voor zware klus naar Drachten

In de eerste wedstrijd van deze competitie kwam een zeer sterk spelend Drachtster Boys naar Harlingen. Zeerobben deed in het begin nog wel mee en kreeg ook kansen, maar na een half uur namen de Drachtsters een 0 – 2 voorsprong. Daarna viel Zeerobben sterk terug en wist niet terug te komen. Een verdiende overwinning daarvoor en de thuisclub hoefde zich voor deze uitslag niet te schamen, want het krachtsverschil gaf de juiste uitslag weer. Daarna wonnen de Boys met soms ruime marges. De 3 – 0 nederlaag tegen medekoploper HZVV bracht een dip in de prestaties van de tegenstander van zaterdag. Nederlagen tegen Winsum en met name Noordscheschut geven aan dat het niet meer zo soepel liep, Be Quick Dokkum snoepte  ook nog een puntje.  Maar met een krappe overwinning bij Balk en Winsum na de winterstop, is Drachtster Boys weer op de weg naar boven.

Juist op dat moment moet Zeerobben op bezoek naar Drachten. Met de wetenschap dat Zeerobben twee keer terecht verlies moest slikken tegen Broekster Boys en Olde Veste, zal Arjen Postma de mannen weer op scherp moeten zetten, willen we kans hebben op resultaat. Maar naar het voorbeeld van de grote jongens uit de Eredivisie zal strijd tot het bittere einde ook wel eens winst kunnen opleveren zonder daarvoor beter te hebben moeten zijn als de tegenstander. Liever onverdiend maar wel de punten, dan onverdiend verliezen. Natuurlijk kan Zeerobben op basis van kwaliteit zich meten met hun opponent, als ze de wil hebben tot het gaatje te gaan en……. Een beetje meer geluk.

Zaterdag 9 februari

Drachtster Boys – Zeerobben

Aanvang 14.30 uur

Programma voor zaterdag 9 februari :

9 februari 2019
 Be Quick Dokkum  PKC ’83  
 SV Bedum  VV Winsum  
 Drachtster Boys  Zeerobben  
 VV Groningen  vV Gorecht  
 HZVV  VV Balk  
 d’Olde Veste ’54  VV Noordscheschut  
 CVV Oranje Nassau G  Broekster Boys