fc Harlingen 1 start de competitie tegen Warga

Onder een stralend najaarszonnetje reiste fc Harlingen 1 afgelopen zondag af naar Warga voor de eerste competitiewedstrijd. fc Harlingen startte in de basis met Egbert-Jan Panbakker, Siefko Jager, Jurjen Breimer, Mateusz IJpe, Yuri Riemersma, Imro Schouwenaar, Frank Claasz Coockson, Jesse Mulder, Remko Zandberg, Patrick van de Waard en Martin van Andel.

Het was de thuisploeg die vanaf het begin druk zette, want in de eerste tien minuten kreeg fc Harlingen drie hoekschoppen te verwerken. De Harlinger defensie hield echter stand. Na een klein kwartier nam Jesse Mulder vanaf een meter of vijfendertig de bal op de pantoffel en met een hard, strak schot knalde hij de 0-1 tegen de touwen. Een fraaie treffer! Bas Helfferich kwam na een klein half uur in het veld voor de geblesseerde Yuri Riemersma, maar moest zelf al na korte tijd weer het veld uit vanwege problemen met de lies. Tetze Helvrich nam zijn plaats in. Tien minuten later kwam Warga op gelijke hoogte.

fc Harlingen zou hands hebben gemaakt binnen de lijnen en de scheidsrechter kende een strafschop toe. Deze werd dus benut door Warga en die kwamen vlak voor rust ook op voorsprong. Na niet goed verdedigen van fc Harlingen belandde de bal via de paal voor de voeten van een Wargaaster die de bal simpel kon binnen tikken: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Vijf minuten na rust kreeg fc Harlingen een kans op de gelijkmaker. Een vrije trap werd fraai ingeschoten, maar de doelman van Warga tikte de bal nog net weg. fc Harlingen kreeg meerdere kansen om te scoren, maar de eindpass ontbrak. Daardoor bleef de stand onveranderd en moest fc Harlingen een kleine nederlaag incasseren, terwijl men eigenlijk wel minimaal een punt verdiend hadden.

Volgende week spelen onze jongens eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Bakkeveen.