Centraal Comité 1945 stopt


Na 75 jaar te hebben gefunctioneerd als katalysator voor het culturele, sport en sociale leven in de gemeenschap Harlingen zijn de in 1945 neergelegde doelen volledig bereikt. “Het herstel, stimulering en initiëring van het verenigingsleven, sociale en sportleven, culturele uitingen in de gemeenschap Harlingen” Dat was door de Duitsers volledig stilgelegd.

De Stichting Centraal Comité heeft daarom besloten om te stoppen met haar werkzaamheden. De laatste activiteiten vinden plaats in 2020 omdat dan ook 75 jaar bevrijding wordt herdacht en gevierd. De CC activiteiten omvatten:

  • De organisatie van elementen op Koningsdag;
  • De herdenkingen op de 4de mei;
  • De vieringen op de 5de mei;
  • De twee jaarlijkse uitreiking Anton Wachterprijs.

Het bestuur wil iedereen bedanken voor de prettige samenwerking in de voorbije jaren.