Nederland Leest: een gratis boek, Ronald Giphart op bezoek en repaircafés in de Bibliotheek


De hele maand november krijgt iedereen van de bibliotheek een boek cadeau: Winterbloei van Jan Wolkers. Zijn mooiste, niet eerder gepubliceerde natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld. Ronald Giphart schreef er een voorwoord bij en de verhalen worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. De bibliotheek nodigde auteur Ronald Giphart uit voor een mooie avond op 29 november in Bibliotheek Harlingen en organiseert daarnaast repaircafés op alle donderdagen in november.

Ronald Giphart in Dokkum en Harlingen

Niemand minder dan de ambassadeur van Nederland Leest, auteur Ronald Giphart komt donderdag 28 november naar Bibliotheek Dokkum en vrijdag 29 november naar Bibliotheek Harlingen. Duurzaamheid is het thema van Nederland Leest en dus ook het thema van deze mooie, onderhoudende avond. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek en via de website van de bibliotheek, ontdekdebieb.nl.

Repaircafé: samen met vrijwilligers dierbare spullen repareren

Een haperende föhn, een knipperende lamp, een jas met een gat: weggooien kan, maar repareren is goedkoper en duurzamer. In Harlingen, St.-Annaparochie, Franeker, op 7, 14, 21 en 28 november van  13.30 tot 16.00 uur organiseert de bibliotheek repaircafés. Bezoekers kunnen daar gratis, met behulp van kundige vrijwilligers kapotte, duurzame spullen repareren. En zo geld besparen en het milieu sparen.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Iedereen, dus leden en niet-leden van de bibliotheek kan een gratis boek in de bibliotheek ophalen. Elk jaar staat er tijdens Nederland Leest een thema centraal, dit jaar is dat duurzaamheid. Een passend thema in tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling. Maar ook passend omdat de bibliotheek een duurzame plek is.