Weekoverzicht van HMHC


Harlinger Dames 1 vergeet puntjes op de i te zetten

Afgelopen zondag mochten de Harlinger dames het op eigen veld tegen de dames van Dash opnemen. De dames wisten dat ze dit team niet mochten onderschatten en zich moesten herpakken na vorige week zondag. Na goede instructies van de coach begon Harlingen sterk aan de wedstrijd. Dash werd gelijk onder druk gezegd en er werden mooie acties gemaakt over het hele veld. Ook de meiden van Dash begonnen fanatiek. Het beloofde een spannende pot te worden. Iedereen hield zich aan zijn taken en als een team probeerde de dames aanvallen te creëren. De eerste spannende helft eindigde met een stand van 0-0. De Harlinger dames maakten verder in het spel te weinig gebruik van hun kansen en Dash trok aan het langste eind in het laatste kwart. Zij scoorde de 0-1 en kort daarna ook de 0-2. Met nog 9 minuten op de klok zetten de dames alles op alles om nog wat doelpuntjes te prikken. Fanatiek werd de cirkel nog een aantal keer bereikt maar helaas zonder resultaat. De wedstrijd sloten de dames af met een strafcorner die helaas ook niet benut werd. Ondanks het verlies hebben de dames toch een mooie pot neergezet waarin gevochten werd en mooie acties te zien waren. Er had zeker meer in gezeten. Aankomende zondag mogen de Harlinger dames het opnemen tegen Hondsrug.

HMHC heren 1 onderschat door HVA uit Assen

Afgelopen zondag betraden de heren het veld met een zware opdracht. De nummer twee kwam op bezoek en probeerde de koppositie te veroveren. Vincent Steevensz en Laurus Dijkstra uit de jongens A zijn ook deze wedstrijd weer ingevallen. Daarnaast is na een seizoen niet meespelen Menno van der Kuil zijn oude team weer bij gaan staan vanuit de goal, nu vaste keeper Jard Jissink afwezig was.

HVA nam de bal uit aan het begin van het eerste kwart met een hoge bal over de verdediging van Harlingen. Kennelijk dacht HVA de Harlingers gelijk op te kunnen sluiten tijdens het uitverdedigen. Harlingen wist onder de hoge druk rond het eigen doel de nul te houden en een paar keer onder de druk uit te komen met gevaarlijke counters. Uit een van deze counters wist Sjoerd Nieuwland te scoren na behendig de keeper uit te spelen. Door deze vroege voorsprong werd HVA scherper en zo begon de eerste helft spannend met kansen aan beide kanten. Alleen via strafcorners wist HVA een aantal keer te scoren door middel van hun harde sleeppush. Harlingen bleef onverstoord zelf doelpunten najagen. Uiteindelijk wist Onno Jan Onnes HVA een koekje van eigen deeg te geven door zelf een strafcorner tussen de palen door te slepen. Met 2-3 op het bord bracht een tegendoelpunt voor HVA geen scherpte maar juist onrust. Passes werden snel onderschept en omgezet in aanvallen voor Harlingen. Vincent Steevensz wist na de bal in de hoek van het veld ontvangen te hebben zich langs de verdedigers naar de kop van de cirkel te hockeyen en vanuit daar genadeloos uit te halen. Dit gelijkspel kon Harlingen voor een lange tijd vasthouden terwijl de rust werd bewaard. Na uiteindelijk toch weer op achterstand te zijn gekomen hadden de Harlingers genoeg energie om Vincent een bijna identieke kans te gunnen die hij weer perfect in het net wist te leggen. Zo wisten de heren HVA te weerhouden van de koppositie en op de vierde plek neer te zetten met een eindstand van 4-4. Aankomende zondag spelen de heren een uitwedstrijd tegen Emmen.

Weekoverzicht HMHC

Eerste Funkeytraining een succes

Afgelopen vrijdag begon de Harlinger mixed hockeyclub weer met trainingen voor de Funkeys. Zeven enthousiaste 4- en 5-jarigen stonden klaar om hun eerste les te krijgen. De twee trainsters lieten de kinderen op speelse manier kennis maken met bewegen en aan het eind van de les mochten de kinderen zelfs even met een hockeystick aan de slag. Het was een succes!

Hockeyhap en Glow in the dark hockey

Vrijdag 8 november staan weer twee leuke activiteiten op het programma. Iedereen mag vrijdag mee eten met de hockeyhap en als klap op de vuurpijl doneert Leo Steenbergen de opbrengst aan het nieuwe keuken fonds. Aansluitend op de hockeyhap kunnen leden vanaf de C-leeftijd deelnemen aan de tweede editie van het Glow in the dark festijn. Heb je je nog niet opgegeven? Dat kan in het clubhuis. Het beloofd weer een gezellige avond te worden!

Uitslagen HMHC

Dames 1              –             Dash D1                             0-2

Dames 2              –             Lemmer D1                       2-1

Meisjes B1          –             Dash B1                             4-3

Meisjes B2          –             Sneek B1                           1-8

Meisjes B3          –             GHBS B7                            5-2

Meisjes C1          –             Quick Stick C2                  0-2

Meisjes C2          –             Leeuwarden C5               0-3

Meisjes D1         –             Leeuwarden D2               6-1

Meisjes D2         –             Sneek D4                           3-1

Veteranen           –             Daring HA                          2-8

Heren 1               –             Assen H1                           4-4

Jongens A1         –             Groningen A3                   1-3

Jongens C1         –             Quick Stick C1                  0-3