Coolture 2019


Donderdag 7 november tovert Leeuwarden Student City Zalen Schaaf om tot de grootste studentenkroeg van Leeuwarden. Een soort Cirque du Soleil, maar dan net een tikkie anders. Studentproof! Vanaf 19 uur kun je leren hoe je kunt koken vanuit je kliko of hoe je snoepjes maken van sinaasappelschil. Super kok Pierre Wind komt vertellen hoe je dat kunt doen, want met Pierre is eigenlijk alles mogelijk. 

Vanaf 20 uur kun je cabaretière Soundos alles vragen wat je maar wilt. Cabaretieré Soundos is al meer dan 10 jaar lid van het bekende gezelschap Comedytrain en draait al jaren met succes mee in de cabaretwereld. Ze is een van de drie Nederlandse comedians die door Netflix gevraagd werd om een eigen special op te nemen. 

Om 22 uur sluiten we de avond af met Mr. Weazley. Eerder dit jaar stonden ze op Lowlands, en nu treden ze op bij Coolture in Leeuwarden. Deze band blaast je weg met een hoop energie! Hun Hip Hop, afrobeat & Reggae zullen de beste tunes zijn die je in een lange tijd hebt gehoord! 

Naast deze fantastische line-up zijn er nog verschillende acts en demo`s.  Er is een demo graffiti spuiten door Ron de Haan. Een demo Toveren met Letters door Joost van Kersbergen en krijg je een kijkje in het draaien van platen door Dj. Mr. Ferd. De acts worden verzorgt door Theatre Company Tukkers Connection (meerdere malen Nederlands Kampioen) en Van der Lei Showproducties. (deelnemer aan de finale van Holland got talent)

De avond is in het Engels, zodat ook de internationale studenten het evenement kunnen bezoeken en er is een tolk voor doven en slechthorenden. Het evenement is tot stand gekomen door studenten, voor studenten. Vanuit de (internationale) studenten kwam er de wens om een evenement met cultuur, muziek en koken te organiseren. De organisatie ligt in handen van (internationale) HBO- studenten samen met studenten van D`Drive en Leeuwarden Student City.