Er wordt weer getraind bij HMHC!


De afgelopen week is hard gewerkt aan een opstartplan om hockey voor de jeugd van HMHC weer mogelijk te maken. Woensdagmiddag was het zover, de jongste jeugd kon het veld weer op. Enigszins onwennig, misschien wel door alle extra maatregelen rond het veld, maar het belangrijkste is dat ze weer met vriendjes en vriendinnetjes het veld op kunnen. Vanaf woensdag trainen alle jeugdteams weer, rekening houdend met de voorschriften van de gemeente en het RIVM.

Opstartplan

Vorige week dinsdag hebben we van minister president Rutte kunnen horen hoe we de komende tijd verder gaan in de anderhalve-meter-samenleving. Veel maatregelen blijven van kracht in deze spannende tijd, maar er was ook een lichtpunt: de jeugd mag weer gaan sporten! Weliswaar met de nodige voorzorgsmaatregelen, maar het belangrijkste is dat de jeugd het hockeyveld weer op kan. Lekker buiten sporten, na zo’n lange tijd thuis naar school gaan, veel binnen blijven en weinig contacten met vrienden en vriendinnen.

HMHC heeft een duidelijke looproute gemaakt voor de kinderen: ouders mogen het terrein niet op

Het bestuur, de technische commissie en de hoofdtrainers van HMHC hebben in zeer korte tijd een Opstartplan geschreven en op het complex de nodige veiligheidsmaatregelen georganiseerd. HMHC houdt rekening met de regels en voorwaarden van de gemeente, het RIVM, NOC*NSF en de KNHB. De Gemeente Harlingen heeft de regie op het weer starten en zij kwamen deze week met een snelle en positieve reactie. We kunnen dus weer beginnen!


De kinderen kunnen hun handen bij binnenkomst en vertrek desinfecteren.

In het opstartplan, dat voor iedereen te lezen is op de website www.harlingermhc.nl, wordt uitgegaan van de door de overheid genoemde twee groepen en de benodigde maatregelen: tot en met 12 jaar (basisschool) en 13 tot en met 18 jaar. In het plan wordt uiteraard ook rekening gehouden met leden, ouders en vrijwilligers die misschien niet direct weer willen beginnen met sporten in groepsverband.

Hoofdtrainer Joyce zet collega Hoofdrainer Onno aan het werk als “verdediger”.

Veel zal voorlopig nog niet mogen, onder meer: het clubhuis blijft gesloten, geen besprekingen, geen gebruik van toiletten en douches, rechtstreeks weer naar huis na afloop, geen groepen ouders langs de velden. Bij de oudere jeugd moet ook bij het trainen voldoende afstand in acht worden genomen. En gebruik je gezonde verstand: als je je ziek voelt, kom je niet trainen. Maar het belangrijkste: er kan weer buiten worden gesport. Gezondheid en veiligheid staan daarbij uiteraard voorop!

Op anderhalve meter kunnen de teams wel werken aan hun verdedigende technieken.

Na twee weken zullen het bestuur en de technische commissie evalueren hoe het opstartplan in de praktijk werkt. Reacties van leden hierop ontvangen we graag. Daarna zal zo nodig het plan worden aangepast, in overleg met gemeente Harlingen.

Planning en invulling van de trainingen

De technische commissie en hoofdtrainers hebben intussen een schema gemaakt voor alle teams. In eerste instantie begint ieder team met een keer in de week trainen, zodat de teams in kleine groepjes op gepaste afstand kunnen trainen. De leden hebben dit schema al ontvangen en dit is ook terug te vinden op de site van HMHC.

Voor de invulling van de trainingen zijn intussen creatieve ideeën ontwikkeld door de hoofdtrainers om toch een afwisselend programma aan te kunnen bieden, passend bij de maatregelen.

Hockeycompetitie start pas weer na de zomer

Wedstrijden zitten er dit seizoen niet meer in, de KNHB heeft besloten om de competities niet meer te starten voor de zomervakantie. Na de zomer ontstaat er dan een nieuwe situatie, waarbij weer nieuwe team- en poule-indelingen worden gemaakt. Intussen is de technische commissie van HMHC gestart met de voorbereidingen hiervan, net als in gewone seizoenen. Dus wil je komen hockeyen, je bent van harte welkom!

Ook hockey voor niet-leden

In de toespraak van minister president Mark Rutte noemde hij het belang van sporten voor álle kinderen. HMHC ondersteunt dat van harte, al eerder werd het Harlinger Sportakkoord getekend. Onderdeel van het opstartplan zal zijn dat we onderzoeken, in samenwerking met de gemeente en andere sportverenigingen, wat HMHC binnenkort kan aanbieden aan niet-leden.

HMHC verzorgt al regelmatig clinics voor basisscholen en middelbare scholen in Harlingen en omgeving en bij sommige scholen zit hockey in het gewone programma. Natuurlijk kan er, net als in gewone situaties, meegetraind worden als proeflid. Dit echter na aanmelding op de website, waarna je gewoon een paar keer gratis mee kan komen trainen.

Help je cluppie!

Sportverenigingen in Nederland hebben het momenteel niet gemakkelijk. Een deel van de inkomsten is weggevallen of onzeker. Gelukkig kan HMHC gebruik maken van een aantal regelingen van de overheid en hebben we in overleg met de gemeente opschorting gekregen van de huur van de velden. Daarmee kunnen we alvast een deel van de kosten betalen. HMHC kan echter alle steun gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld door een voorraad van de kantine te kopen of een speciale ‘Help je cluppie’ trui of t-shirt te bestellen, waarvan de opbrengsten naar de club gaan. Zie hiervoor de website www.Harlingermhc.nl of www.helpjecluppie.nl.