Jeugdafdeling Zeerobben start weer op


De kinderen hebben er lang op moeten wachten maar afgelopen woensdag was het dan eindelijk zo ver. De overheid had toestemming gegeven om vanaf woensdag 29 april weer buiten te mogen trainen en daar werd meteen gretig gebruik van gemaakt. Niet door alle teams. Sommigen teams hebben ervoor gekozen om na de meivakantie weer te beginnen.

Het had nog wel wat voeten in de aarde om zover te komen. Het Coronaprotocol werd afgelopen dinsdag door de gemeente goedgekeurd en toen konden de vrijwilligers meteen aan de slag. Dat betekende o.a. een soort van “herinrichting” van het Oostersportpark. Speciaal aangegeven looprichtingen, alleen via de parkeerplaats toegang tot het complex en geen ouders langs de lijn. En natuurlijk 1,5 meter afstand.

Iets voor 17.00 uur werden de kinderen keurig op de parkeerplaats afgezet waar ze werden opgevangen door “coronamedewerkers” . Bij aankomst op het veld stonden de trainers al te wachten en konden de trainingen van start gaan. Met veel enthousiasme werd er weer gevoetbald met voor de onderbouw natuurlijk ook partijtjes. De trainin-gen bij de bovenbouw zagen er iets anders uit dan normaal. Veel dopjes op het veld en oefeningen waarbij minimaal 1,5 meter afstand werd gehouden. Het was improviseren maar het feit dat de kinderen elkaar weer zagen en lekker met elkaar konden sporten vergoede veel. Ook wethouder Harry Boon kwam nog even een kijkje nemen en kon Zeerobben niet anders dan complimenten geven over de manier waarop de vereniging dit had opgepakt.


De trainingen waren alleen voor eigen leden. De gemeente heeft de regie en kan bin-nen de landelijke kaders zaken bepalen. Dat hebben ze gedaan door alleen de jeugdleden te laten trainen bij hun club. Dit zorgt namelijk voor duidelijkheid en beschermt de kaderleden en trainers die het al druk genoeg hebben met de te nemen maatregelen. Bovendien zorgen de buurtsportcoaches voor een mooi programma voor niet clubleden vanaf 4 tot 18 jaar. En die zijn donderdagmiddag (30 april) al begonnen op het Oostersportpark. De sportspellessen in Harlingen worden op het Oostersportpark georganiseerd op de volgende data:

  • Donderdag 7 en 14 mei
  • Woensdag 20 mei

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met buurtcoach Jorine van Dijk via j.vandijk@harlingen.nl of 06-46824966

Volgende week zal het een stuk drukker zijn op het Oostersportpark als ook de overige teams weer de trainingen zullen opstarten. Maar Zeerobben is er klaar voor. “We zijn weer begonnen”.