Wat een genot! Weer actie op de velden!


Woensdag was het dan zover! Eindelijk kon er weer gevoetbald worden op onze velden. Volop blije gezichten bij de spelers én trainers!

De jongste jeugd JO8, JO9, JO10 en JO11 mochten het spits afbijten. De ouders waren goed geïnformeerd en zij leverden de kinderen met een vertrouwd gevoel af bij het hek alwaar trainer Joost Outhuyse de kinderen opving en door verwees naar Barry Hamstra. Al snel liep iedereen met een bal en was het weer oud en vertrouwd voetballen. Na de training mochten ze een bekertje ranja pakken wat buiten klaar stond en verlieten ze moe maar voldaan het voetbalterrein.

Ondertussen waren de meiden van MO15-1 ook al aangekomen en vanwege de aantallen werden zij in 3 groepen verdeeld zodat ook zij probleemloos volgens de richtlijnen konden trainen.


Niet alleen de jongste kinderen kwamen aan bod om te trainen. Fc Harlingen wil iedereen de kans bieden om te kunnen voetballen en zo kwamen de JO15-2, MO17-1 en JO15-1 later die avond ook nog lekker trainen. De regels werden keurig opgevolgd en na afloop stond er buiten ook voor deze teams een bekertje ranja klaar. De wisseling tussen de trainingen verliep soepel en de spelers en speelsters bleven niet onnodig hangen.

Donderdag avond volgde de training voor JO12 en JO13 maar de grootste uitdaging kwam daarna, de JO19. Maar ook hier alleen maar blije spelers!

Hulde voor alle spelers/speelsters, vrijwilligers en ouders. Sinds het persbericht van Premier Rutte dat er weer voorzichtig gesport mocht worden heeft iedereen zijn stinkende best gedaan om alle jeugdleden de kans te bieden om weer te komen. En zo hoort het ook want voetbal is voor iedereen!

Laten we dit vooral zo vasthouden zodat we steeds een stapje verder komen in het versoepelen van de regels zodat straks iedereen weer kan gaan genieten van het voetballen! In verband met 4 en 5 mei is er volgende week wederom alleen trainen op woensdag en donderdag.