Actie van YFC voor jongeren: Je bent niet in je eendje!


Het coronavirus zet heel wat werelden op zijn kop en heeft invloed op diverse levenssferen. Ook de wereld van tieners! Ineens niet meer naar school, maar online-lessen volgen vanuit je kamer. Je bijbaantje is gestopt. Je hoeft ineens geen examen meer te doen. Alle feestjes waar je zo naar uitkeek zijn gestopt. Ontmoetingen met vrienden zijn nauwelijks meer mogelijk. Vanuit volwassen perspectief misschien ‘bijzaken’, maar voor tieners hun hele leven. Tieners zitten in een leeftijdsfase waarin ze zich los maken van hun ouders. Dat is een gezond proces. En nu tijdens corona zit je ook nog op elkaars lip. Afspreken kan bijna niet of alleen met een of hooguit twee goede vrienden. Extra oog voor tieners is nodig, juist nu jongerenwerk, jeugdclubs en activiteiten er niet zijn.

Ook bij Youth for Christ Harlingen, waar om de week een tienerprogramma en jongereninloop is, is er gezocht naar mogelijkheden om het contact te blijven houden met de groep(en). Om in contact te blijven met jongeren en hen een hart onder de riem te steken, heeft Youth for Christ een actie bedacht: Je bent niet in je eendje!

Tijdens de coronatijd zijn er pakketten rondgebracht bij 80 jongeren in Harlingen en omgeving. Survivalpakketten voor thuis. Zodat de jongens en meiden afleiding, reflectie en interactie vinden. En de jongerenwerkers een contactmoment (op gepaste afstand) met de jongeren hebben gehad. Zodat ze, juist in deze tijd, gezien worden.


Elke jongere heeft een tasje gekregen met een persoonlijke boodschap en een bemoediging dat God erbij is óók nu, verder een badeendje, bingokaarten, chocolade, snoepjes, drinken, spelletje, cadeautje en natuurlijk een wc-rol. Zo was er een challenge om met het pakket verschillende opdrachten uit te voeren gedurende een bepaalde periode. Zoals: Maak een zo hoog mogelijke stapel van alles wat er in het tasje zit. Hoe hoog is hij? Plaats de foto op social media.

Verder is er een online bingo georganiseerd, een online clubavond rondom Pasen, zoommeetingen en whatsapp contact. Verschillende jeugdleiders en ouders nemen ook korte videoboodschappen op die online verstuurd worden om de tieners te bemoedigen met een bijbeltekst. Zo blijft Youth for Christ in contact. Het wachten is om Rock Solid weer live te organiseren voor de tieners en ook het inloop café weer te openen. Vanaf augustus worden de activiteiten van Youth for Christ Harlingen georganiseerd vanuit een andere locatie. Er is ruimte beschikbaar in Nieuw Zuid. Er komt nog een speciale openingsactiviteit. Voor meer informatie kijk op de website http://www.yfcharlingen.nl/.