Dag van de Verpleging in MCL


Door Joop van der Heide

‘Can Can op de MCL gang’. Foto Laura Velt

Leeuwarden – Dinsdag 12 mei jongstleden werd de Nationale Dag Van De Verpleging gehouden en natuurlijk werd dat ook in het Medisch Centrum Leeuwarden opgemerkt. Het thema was: ‘Een Hart Onder De Riem’  en landelijk was er een correspondentie actie op touw gezet waarbij brieven, tekeningen, gedichten, etc. hun weg vonden naar de verplegende medewerkenden. 

Het MCL voegde daar een ludieke actie aan toe door bij de ingang aan alle verplegende medewerkers een paar MCL sokken aan te bieden voorzien van de tekst: ‘Je bent een Topper’. Een aantal medewerkers van de Hart Bewaking had eventjes een rustig momentje en poseerde graag in één van de gangen van het hartcentrum in Leeuwarden voor de gelegenheids fotografe. Als volleerde Can Can dansers werden de ‘om- sokte’ benen gestrekt.  Het presentje werd bijzonder gewaardeerd door de  betrokken ‘MCL’rs’. Volg de Can Can zusters op: instagram: Hartbewaking.mcl.


Er zou eigenlijk een Nationale Zorgdag moeten komen voor iedereen die in deze Corona – Tijd zich het vuur uit de sloffen loopt. Van artsen via verpleging, technische dienst, verzorging naar schoonmaak.

En dan niet volstaan met applaus en een paar sokken, maar zet er ook een passende bonus op. Vind de schrijver van dit persbericht.