Brandstichting bij hokken dierenverblijf “Beestenspul”


In de nacht van maandag 18 mei op dinsdag 19 mei omstreeks 03.00 uur is er brand gesticht aan het buitenverblijf van het Beestenspul gelegen naast de Batting aan de Jetting in Harlingen. Dit melden de Harlinger wijkagenten op hun social media kanalen. Op het moment van de brand verbleven er dieren in de nabije omgeving en in de hokken op het buitenverblijf.

Foto: Facebook Wijkagenten Harlingen

Leden van buurtpreventie Harlingen die deze nacht aan het surveilleren waren merkten de brand op en namen direct actie door de brandweer te alarmeren en de dieren in veiligheid te brengen. Tot dat de brandweer er was hebben ze zelf de brand weten te blussen met water uit de naast gelegen sloot. De brandweer hoefde alleen nog een controle uit te voeren.

De politie is een onderzoek gestart naar de brandstichting en zoekt getuigen. Heeft u iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie >> 0900-8844.