Razende Roeland raast op het einde van Hemelvaartsdag het lange weekend in!


Ook op deze Hemelvaartsdag om 21.00 uur is weer tijd voor je wekelijkse portie Metal en Griunge. Ik ben er weer via de radio en of het internet dus mooi weer of ik ben op de camping is geen excuses om je dosis metal niet te ontvangen.

Deze week is er muziek van één van de titanen van de Metal, dan heb ik het over Testament. Testament is een Amerikaanse thrashmetalband die in 1983 werd opgericht als Legacy door Eric Peterson, Derrick Ramirez en Louie Clemente. Ook Steve “Zetro” Souza en Greg Christian maakten deel uit van Legacy. Wonderkind Alex Skolnick kwam later in de plaats van Derrick Ramirez. Ook Steve Souza verliet Legacy en ging naar Exodus nadat hij eerst zanger Chuck Billy als vervanger had voorgesteld. En dit jaar brachten ze het album Titans of Creation uit. Verder is er onder andere muziek van Sodom, Slayer, Helloween en op verzoek van Dorus draai ik een nummer van Halestorm.

Halestorm is een Amerikaanse rockband uit Red Lion, Pennsylvania. De band bestaat uit zanger en gitarist Elizabeth “Lzzy” Hale, haar broer drummer en percussionist Arejay Hale, gitarist Joe Hottinger en bassist Josh Smith. Het debuutalbum Halestorm werd uitgebracht op 28 april 2009 bij Atlantic Records. Halestorm’s tweede album The Strange Case Of… werd uitgebracht op 10 april 2012. Voor de single Love Bites (So Do I) van dat album ontving de band in 2013 de Grammy Award voor Best Hard Rock/Metal performance.

De band staat bekend om de bijna onafgebroken tournees, met tot 250 optredens per jaar. Sinds 2006 heeft Halestorm getourd met verschillende hardrock- en heavymetalbands, waaronder Alter Bridge, Chevelle, Seether, Staind, Papa Roach, Trapt, Three Days Grace, Theory of a Deadman, Buckcherry, Disturbed, Shinedown, Avenged Sevenfold, Stone Sour, Hellyeah, Heaven & Hell, Evanescence, The Pretty Reckless, Starset, Sevendust en Bullet for My Valentine. De band trad in 2010 op in Japan tijdens het Loud Park Festival en in 2016 en 2019 tijdens Pinkpop.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren en te zien tussen 21.00 en 22.00 uur.