Wat Corona? Weer los!!

De afgelopen 9 weken hebben de Colorguard dames van Hosanna niet meer mogen trainen vanwege de Coronacrisis. Net als iedereen moesten ze de strenge maatregelen nauwgezet volgen. Bij de muziekvereniging dacht men wel mee te kunnen met de sportverenigingen die weer los mochten, maar de muziekkorpsen en koren blijken bij de Podium Kunsten te zijn ondergebracht en dat klopt natuurlijk wel voor blaasensembles maar niet voor marching bands zoals Hosanna.

Maar goed de landelijk ‘deskundigen’ kwamen tot inzicht dat de marching bands van een andere orde zijn en de gemeente Harlingen mocht, net als de andere gemeenten in het land, een structuur opzetten waarbij er op de gemeentelijke sportvelden getraind kan en mag worden.  Afgelopen week ging er vanuit Hosanna een voorstel naar de gemeente en die gaf toestemming voor trainingen van de Colorguard: Junior en A groep. Weer los dus en wel op het kaatsveld van Eendracht. Vooraf liet de instructie al weten dat de verplichte 1,5 meter afstand bij de Colorguard   standaard procedure was en is ‘Want anders krijgen we letsels omdat de dames met rifles (geweren), sabels én vlaggen inde weer zijn”. Afgelopen maandag werden de eerste buitentrainingen gegeven aan de zeer enthousiaste groepen: de Juniors van 18 tot 19 uur en de Colorguard van 19.15 tot 20.45 uur. De leiding van Hosanna is bezig om te kijken of de muziekgroepen ook weer los kunnen