Kazemattenmuseum opent op 5 juni


Vanaf vrijdag 5 mei is iedereen weer van harte welkom in het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand! Het museum is voorlopig open op vrijdag, zaterdag en zondag. Bezoekers moeten wel van tevoren online een toegangsbewijs aanschaffen op www.kazemattenmuseum.nl.

Het is het museum gelukt om maatregelen te treffen zodat voor bezoekers én vrijwilligers een veilig verblijf in het museum gewaarborgd kan worden. 

Op diverse plaatsen worden bezoekers herinnerd aan de verplichte 1 ½ meter afstand. Zowel in als buiten het museum. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft op de toegangsweg naar het museum tekst aangebracht.

In het museum is, ook in de kazematten, een verplichte éénrichting looproute aangegeven. Bezoekers komen elkaar niet tegen. Op diverse plaatsen op het museumterrein zijn desinfectiezuilen geplaatst.


Voor de vrijwilligers zijn beschermende middelen aanwezig zoals handschoenen, mondkapjes en handgel. Bij de kassa en in het bezoekerscentrum zorgt plexiglas ervoor dat er geen direct contact is tussen bezoeker en vrijwilliger. 

De vrijwilligers van het museum staan te popelen om weer bezoekers te mogen ontvangen. Helaas kunnen vrijwilligers die tot een risicogroep behoren niet allemaal weer aan het werk. 

Het museum ziet de maand juni als een proefperiode. In de maand juni wordt besloten hoe verder te gaan in de vakantieperiode.