Start aanleg glasvezelkabel buitengebied Harlingen

Vandaag gaven wethouder Paul Schoute (gemeente Harlingen) en Niek Geelhoed (directeur Kabelnoord) via een online videoverbinding het officiële startsein voor de aanleg van glasvezelnetwerk van Kabelnoord in de gemeente Harlingen. Komende maanden wordt het buitengebied van deze gemeente voorzien van ruim 100 kilometer glasvezelkabel.

Wethouder Paul Schoute: “Geweldig dat ook ons buitengebied snel internet via de glasvezel krijgt. Daarmee kunnen onze inwoners mee in het digitale tijdperk en optimaal deelnemen aan de samenleving. Maar bijvoorbeeld ook het vestigingsklimaat voor zzp-ers, boerenbedrijven, MKB en organisaties krijgt een positieve impuls. Samen houden we het platteland economisch gezond en vitaal!”.

Aanleg glasvezelnetwerk van Kabelnoord op koers

Niek Geelhoed: “De gemeente Harlingen is voor Kabelnoord de gemeente met het kleinste aantal aansluitingen in het buitengebied binnen het glasvezelproject in Friesland. De kabel komt uit het knooppunt in Leeuwarden en de aannemer is vanaf september de hele gemeente Waadhoeke doorgegraven. Vandaag passeren we de grens van Harlingen en komen we in de meest westelijke gemeente van ons project. Hierna nog 2 gemeenten te gaan en dan is het Friese buitengebied klaar voor de toekomst. Kabelnoord werkt met twee hoofdaannemers en verschillende onderaannemers om de aanleg van het glasvezelnetwerk in Friesland in 2021 af te ronden.“