Waddenrobkes Zeerobben


De landencompetitie bij de Waddenrobkes zit er nu ook echt op. Afgelopen zaterdag was alweer de laatste speeldag en wat een geweldige competitie hebben de kinderen met elkaar gespeeld. Elke week, koud of niet en met of zonder ouders langs de lijn, stonden ze er weer. Elke ochtend werd er om 09.00 uur gestart met de vlaggenparade met de presentatie van de landen. Want publiek of niet, dat ging gewoon door.


Wat werd er fanatiek maar sportief met en tegen elkaar gespeeld. Wat mooi om te zien hoe hier de basis gelegd wordt voor voetballen in teamverband. Hier wordt de basis gelegd voor doorstroming naar de JO8 groep waar weer op een iets groter speelveld wordt gevoetbald. Daar hebben ook de trainingen een belangrijke bijdrage aan geleverd. Elke woensdagmiddag is er een flinke groep aan het trainen. Velen spelen nog niet op zaterdag vanwege de leeftijd of andere verplichtingen maar ook deze jonge talentjes komen eraan. Afgelopen zaterdag kregen alle kinderen een medaille uitgereikt van Wietse de Wit. Ze hadden er heel wat wedstrijdjes voor gevoetbald en iedereen was blij met zijn/haar “gouden plak” . Tevens werden er wekelijks na de landenwedstrijden penalty’s genomen. De winnaar mag op de familiedag dan meedoen om de strijd om de Tinus Booy Penalty Bokaal. Dit najaar werd  de schaal uitgereikt aan Xavi Elzinga. Jammer dat de ouders niet getuige konden zijn van het plezier dat hun kinderen hebben gehad maar de foto’s van huisfotograaf Frans Bode op de site gaven steeds weer een mooie indruk van het plezier bij de Waddenrobkes.  De bondscoaches Robbin Elzinga, Wietse de Wit, Ayhan Yildiz, Ilhan Yildiz en Bas Koster waren dan ook zichtbaar tevreden na afloop van deze laatste speeldag. Hun enthousiasme en geduld was gedurende het hele najaar hartverwarmend. De kinderen hebben er zichtbaar van genoten. De kinderen hebben nu even vrij en het is op dit moment nog niet bekend wanneer de wintercompetitie in de Waddenhal van start mag gaan. We houden u op de hoogte. Wil je ook graag voetballen bij de Waddenrobkes en straks misschien meedoen aan de wintercompetitie? Neem dan contact op met Wietse de Wit op 06-27832598.