Buurtsportcoaches Harlingen actief als Beweegteam Harlingen


Sinds 1 januari jl. is Beweegteam Harlingen actief in de gemeente Harlingen. De buurtsportcoaches Stijn Kooiman, Jorine van Dijk, Simon Hoekstra en Thewis Hobma maken onderdeel uit van Beweegteam Harlingen.

Alle inwoners van Harlingen met plezier in beweging; dat is de missie van Beweegteam Harlingen! Beweegteam Harlingen ondersteunt sportverenigingen, het onderwijs, organiseert sport- en beweegactiviteiten en werken samen met partners – provinciaal en in de gemeente – zodat sporten en bewegen voor iedereen in de gemeente mogelijk is.

Beweegteam Harlingen maakt sinds 1 januari 2021 onderdeel uit van Sport Fryslân. Jorine van Dijk en Stijn Kooiman waren eerder werkzaam als jongerenwerker/buurtsportcoach in Harlingen. Simon Hoekstra en Thewis Hobma zijn actief als vakleerkracht in het onderwijs.


Activiteiten

Beweegteam Harlingen is volop in beweging, ook in coronatijd. Er worden beweegactiviteiten aangeboden door middels van video’s die op de sociale mediakanalen te vinden zijn. Daarnaast gaan zij van start met sport- en beweegactiviteiten voor kinderen op de noodopvang op diverse basisscholen.

Vanaf 23 januari start het beweegteam i.s.m. sportaanbieders uit Gemeente Harlingen met Winter Games voor jongeren van 13 t/m 17 jaar. Op het programma staat o.a. bootcamp, Freerunning, streetdance, Pannatraining en Hockey. Deze workshops gaan plaatsvinden op diverse openbare sportlocaties in Harlingen.

Wil je meedoen, geef je dan op via beweegteamharlingen@gmail.com. Opgave is verplicht en vol = vol!

De activiteiten van de buurtsportcoaches zijn te vinden op hun Youtube kanaal Beweegteam Harlingen en Facebook en Instagram @BeweegteamHarlingen. Binnenkort komt de website van Beweegteam Harlingen online.