Waterscouts gaan voor de wind

Het gaat opperbest met de crowdfundingsactie van de waterscouts voor een eigen schip. Volgens voorzitter Barend Jan Baars beloopt het binnengekomen bedrag inmiddels meer dan € 8.500. “Daar zijn we dolblij mee, we zijn al dik over de helft. Voor het resterende financiële stukje doen we een laatste oproep aan iedereen die watersportactiviteiten van jeugd en jongeren een steuntje in de rug wil geven.” 

De waterscouts willen het Zeeuwse sportvissersschip ‘Adventure’ naar Harlingen halen om hun activiteiten te kunnen uitbreiden. “Ons clubhuis staat op een perfecte plek, direct aan het kanaal, maar als vaarwater heeft en houdt dat natuurlijk zijn beperkingen. Ondertussen hebben we het prachtigste zeilwater onder handbereik: de Friese meren. Dus daar willen we vaker gebruik van gaan maken. Met een wachtschip als varende uitvalsbasis kan dat.”

Het mooiste onderdeel van het Scoutingjaar zijn onbetwist de zomerkampen. Alles wat de kinderen door het jaar leren aan zeilen, kamperen, hakken en vuur stoken kunnen ze dan volop in de praktijk brengen. “Maar in 2020 waren we aangewezen op zogenoemde ‘kampbubbels’ met allemaal beperkingen”, verzuchten de scouts. “Het was enorm behelpen.” Ook nu nog zijn alle voorjaarskampen geschrapt, terwijl Scouting dan traditiegetrouw uitpakt met kampen waar tientallen, honderden of zelfs duizenden kinderen een paar geweldige dagen beleven. “Maar de zomerkampen staan al wel in de steigers”, verzekert Barend Jan Baars. “Daar gáán we voor. Hopelijk zetten de versoepelingen door en kunnen we eropuit, liefst natuurlijk met ons nieuwe schip!” 


Wie een bijdrage wil leveren aan de aanschaf van de Adventure, met een eenmalige gift of als lid van de Club van 100, die kan dat doen via www.caspardirobles.nl/doneer