Paasboodschap burgemeester Roel Sluiter

“Pasen 2021.

Aankomend weekend is het paasweekend. Volgens de weersverwachting wordt het mooi weer, zij het een beetje koel. Maar dat is het wel vaker met de Pasen. Ik wil u allemaal wel graag een vrolijk Pasen wensen maar intussen kunnen we nog steeds geen kant op dus dat voelt een beetje raar.

Pasen betekent niet voor iedereen hetzelfde. Voor sommigen is het het betekenisvolle feest van de wederopstanding van Christus, voor anderen heeft het te maken met de paashaas die eieren in z’n mandje draagt. Maar voor iedereen is het ook het feest van het voorjaar. 


Dat je elk jaar weer verwonderd vaststelt dat er ‘ineens’ blaadjes aan de boom komen, dat de eerste bloesems zichtbaar worden en pollen gele narcissen voor kleur zorgen. 

De nieuwe lente, nieuw geluid, de vogels zijn onrustig met hun nesten bezig: nieuw leven. 

En dat geeft hoop. 

Er zit in de lente een stofje in de lucht waar je vrolijk van wordt. Hoezeer je tegenwoordig ook op moet passen met wat er in de lucht zit.

Laten we met z’n allen hopen dat we aan het laatste staartje bezig zijn van alles wat ons al meer dan een jaar dwars zit. Alleen van die hoop en het verlangen naar straks kun je al vrolijk worden, zeker als het weer een beetje meewerkt. Ik wens u allemaal heel fijne Paasdagen.

Roel Sluiter

burgemeester”