Start gemaakt renovatie hoofdveld fc Harlingen

Ondanks het verzoek aan de gemeente om de renovatie van het hoofdveld van fc Harlingen een jaar op te schorten, heeft de gemeente toch besloten dit jaar het veld te gaan renoveren, beginnend vanaf april 2021.

Met de huidige wetenschap dat er door COVID-19 geen competitiewedstrijden gespeeld zullen worden, is het besluit genomen om toch te starten met het renoveren van het hoofdveld. Nadat er bodemonderzoek is gedaan, zal de gemeente nu versneld het veld gaan renoveren en de nodige grondwerkzaamheden uitvoeren. Het definitief plaatsen van de tribune is nu nog niet aan de orde omdat fc Harlingen hier eerst de leden bij wil betrekken. Efficiënt én verstandig is het wel om alvast een fundering voor de tribune aan te leggen. Zo hoeven grond- en graafwerkzaamheden maar één keer te worden uitgevoerd. De gemeente heeft aangegeven hieraan mee te werken met als tegenprestatie een grote zelfwerkzaamheid van vrijwilligers van fc Harlingen. 

Een eerste groep vrijwilligers van fc Harlingen is twee weken geleden gestart met de eerste werkzaamheden. Zo zijn de reclameborden weggehaald en opgeslagen en is het hekwerk met de bijbehorende palen verwijderd. Vorige week zaterdag werden de dug-outs voorzichtig verwijderd en de tegels eruit gehaald. Ook dit weekend zullen er werkzaamheden rondom het hoofdveld plaatsvinden. En zo is de eerste stap naar de renovatie van het hoofdveld gezet en blijft fc Harlingen bouwen aan de toekomst!