Razende Roeland raast weer live!

Donderdagavond en het is weer tijd voor de wekelijkse metal vitamine. Gelukkig mag het sinds vorige week weer live en kan ik ook weer eens een praatje maken met bands over wat zij aan het doen zijn.

De muziek is het belangrijkste natuurlijk en deze week is er muziek van onder andere Burning Witches, Metalite en Dangerous times for the Dead.

De laatste band is al vele malen voorbij gekomen en we vorig jaar regelmatig een primeur van ze gekregen. Nu hadden ze de mogelijkheid om 13 maart jongstleden live te spelen. Weliswaar niet voor publiek, maar toch het samen spelen en dat live kunnen laten zien via internet komt alweer een stuk dichterbij het echte werk. Nou heb ik twee nummers van ze gekregen en ga ik, Bjørn eens vragen hoe het gegaan is en wat we nog meer van ze kunnen verwachten . 


Daarnaast is er muziek van Juan van Emmerloot feat. David Light, David Readman en Bloodbound.

De band Bloodbound kwam in 2005 met hun debuutalbum Nosferatu. Het was een album waar hun muzikale helden als Iron Maiden, Helloween en Judas Priest werden geëerd. Ondertussen zijn we 8 albums, een live album en een EP verder en dit jaar komt er op 28 mei het negende album uit. Luisterend naar de titel “Creatures of the Dark Realm” van dit album heb ik een paar nummers gekregen en één daarvan wordt gedraaid. 

Naar aanleiding van een bericht op Facebook waarin er een steun en donatie actie werd genoemd voor het festival Pleuropsonic heb ik een gesprek met Olaf Hartman over de actie en het festival waar Punk, Metal en andere kutherrie gespeeld wordt. 

En last but not least heb ik nog de allernieuwste single van Helloween weten te bemachtigen, reden genoeg om weer een uur aan de radio of pc te zitten voor goede muziek en leuke informatie. 

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook. 

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website. 

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.30 uur).