“We zijn er bijna!”

De kogel is door de kerk: het voormalige sportvissersschip Adventure wordt het moederschip van de Harlinger waterscouts. Het is ondertussen vanuit Zeeland al een stuk op weg naar Harlingen en zal naar verwachting zaterdag in de loop van de middag afmeren bij het clubgebouw van de waterscouts aan de Kanaalweg.

De Adventure bij een straffe wind op weg over het Markermeer.

“We zijn er bijna”, zegt voorzitter Barend Jan Baars, “zowel wat betreft de maidentrip als wat betreft het geld. Want het is een heel project voor ons, om zo’n schip aan te kopen en te gaan beheren. Maar elke dag krijgen we nog donaties binnen, dus we hebben goede hoop dat we het eindbedrag echt gaan halen.” De scouts kregen via crowdfunding al ruim € 11.000 binnen, en daarmee is zo’n 95% van de projectbegroting gedekt. “Hopelijk stoppen enthousiast geworden particulieren of bedrijven ons nog iets toe”, hoopt Baars, “dat zou enorm schelen. Een bijdrage storten kan snel en makkelijk via onze website www.caspardirobles.nl“.

De aankoop van een ‘wachtschip’, zoals de scouts het noemen, is een logische stap na de groei van de groep in de afgelopen jaren. “We breiden onze activiteiten uit”, zegt Barend Jan Baars, “en daar vervult dit schip een belangrijke rol bij. En parallel daaraan willen we ook graag onze groep vrijwilligers uitbreiden. Er zijn nu wekelijks ruim 35 man/vrouw bij ons actief. De een organiseert wekelijks allerlei activiteiten voor de jeugdleden, de ander geeft ze zeilles, de derde onderhoudt terrein en gebouwen. Er is zóveel te doen, bij een vereniging als de onze! Maar het leukste is natuurlijk eropuit met de kinderen. Wij beginnen bij 7 jaar en dat loopt tot tot jongeren tot en met 18 jaar. Wie het leuk lijkt om mee te gaan draaien in onze ondernemende vereniging kan terecht op onze website.”