Winkeldief gooit kluis in het water

Zondagochtend kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in Harlingen. In het Harlinger zou een man zich verschuilen in de bosjes. Even later meldde een getuige dat hij had gezien dat er een groot wit voorwerp in het water werd gegooid door een persoon.

Foto: Facebook wijkagent Bruinsma

Met de hulp van een voorbijganger heeft de politie het voorwerp uit het water kunnen vissen. Het voorwerp bleek een kluis te zijn die waarschijnlijk zou zijn buitgemaakt bij een inbraak in een winkel aan de Johan van Oldenbarneveltstraat.

De voortvluchtige die zich zou hebben verstopt in het Harlinger bos is na een zoektocht door de wijk door de politie aangehouden. De agenten hebben een aangifte opgenomen van de inbraak bij de winkel en heeft de zaak in onderzoek.