Razende Roeland geeft gas bij en raast door!

Donderdagavond 21.00 uur is het bij Omroep RSH tijd om je vaccinatie “metal” te halen, via de radio of pc dan wel te verstaan, geen wachtrij en de bijwerkingen beperken zich tot oor suizen als jezelf het volume te hard hebt gezet.

Deze uitzending is er muziek van Hardland, Diamante en Black Nazareth.

Black Nazareth uit Schiedam rockt met bandleden van Within Temptation, Focus, Textures en Threnody. Eerste single ‘Rivers Run Deep’ is uitgebracht op 4 december. De bandnaam verwijst naar de naam van Schiedam in de jenevertijd toen het Zwart Nazareth heette. Black Nazareth is ambitieus gestart met een artikel op RTV Rijnmond. De band bestaat uit bandleden van Within Temptation, Focus en Textures (internationaal bekende bands). Eerste single ‘Rivers Run Deep’ (Bandcamp / Youtube / Spotify) is een sterk rock nummer met een fijne groove. Het doet denken aan Ghost. Het nummer gaat over het uitgaan van een relatie en hoe de emoties van ooit diep gevoelde liefde opdrogen als een doodlopende rivier. Menno Gootjes: ‘Black Nazareth is een band die ik al een tijd in mijn hoofd had. Waar de donkere historie en cultuur van mijn thuisstad Schiedam gecombineerd wordt met heavy, soulvolle en dirty rock.’ Hij heeft contact geleged met Daniel, Martijn en Henry en zijn ideeën uitgelegd. Het logo en de bandleden. Enkele quotes uit dit artikel in RTV Rijnmond: “We hebben heel lang gewerkt aan een ontwerp en een logo en dat soort dingen en dat ademt nu toch echt de sfeer uit van de stad, goed gecombineerd met de muziek en het nodigt ontzettend uit om uit te breiden naar andere ‘branches’ binnen Schiedam.” “We proberen de historie van Schiedam in alles te verwerken”, vult bassist Henry McIlveen aan, “En ons eigen muzikale verleden zit er in. We hebben veel gedaan. Ik zat zelf in Threnody, Menno zit nog steeds in Focus, Daniël heeft in Textures gezeten en Martijn is onze kampioen van Within Temptation”.


Verder razen we de uitzending lekker door met muziek van onder andere Maestro, Fleddy Melcully en Beuk.

Hardrocktrio BEUK knalt 2021 in met een nieuw album: BEUKER. Daarop combineert de band nieuwe songs met live klassiekers uit bijna 200 optredens. De studiosessies en de afwerking van de live opnames werden geleid door de Britse topproducer Romesh Dodangoda (Motörhead, Bring Me The Horizon). De coronapandemie krijgt BEUK niet stil. Nadat het hardrock ’n roll trio door het publiek van het Cultuurcentrum Brugge werd verkozen tot ‘Strafste band’, geven ze de fans een stevige brok om de lockdown door te komen. Meyke Demey (gitaar), Roel Jacobus (bas en zang) en Laurent De Moor (drums) bundelden studiosongs en live opnames tot een volwaardig album: BEUKER.

Last but not least heb ik de laatste single van Ostrogoth kunnen bemachtigen dus die komt ook nog voorbij.

Ostrogoth is een Belgische heavy metal band, opgericht in 1980 in Gent. De groep maakt deel uit van de nieuwe golf van de Britse heavy metal-beweging en werd beïnvloed door andere succesvolle Europese metalbands zoals Scorpions en Accept.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.30 uur). Dit is in verband met de avondklok en dat ik wel de tijd nog heb te antwoorden.