Jeugdjournaal Zeerobben

Het was afgelopen zaterdag weer business as usual op het Oostersportpark. Onder prachtige weersomstandigheden werd er weer volop gevoetbald door veel teams. Zo speelden JO13-2 en JO12-1 een voetvolleytoernooi. Daarnaast waren er wederom oefenwedstrijden tussen JO12-2 en JO11-1. Ook speelden JO14-1 en JO15-1 tegen elkaar en speelden de jongens van JO19-2 een oefenwedstrijd tegen de mannen van het vierde. Daarnaast waren er zoals elke zaterdag weer toernooitjes voor de JO8/JO9 groep en voor de JO10/JO11 groep. Maar aan het spelen van deze onderlinge partijtjes is nu een einde gekomen nu de regiocup van start gaat.

Stand van zaken/hoe nu verder bij Zeerobben?
Deze week is bekend geworden dat er alsnog wedstrijden gespeeld mogen worden voor de Regiocup. Niet voor senioren en ook niet voor de JO19 groepen maar wel voor de JO/MO17 t/m de JO8. En dat geeft de jeugd toch nog even de gelegenheid om een aantal wedstrijden te voetballen. Zeerobben heeft zich met alle teams ingeschreven voor deze regiocup om iedereen nog zoveel mogelijk te laten voetballen. Of dat allemaal gaat lukken de komende weken is nog de vraag omdat er de nodige mutaties zijn geweest tijdens de corona-tijd. Vooralsnog gaan alle teams van start. De speeldata zijn 5, 12, 19 en 26 juni a.s.

Zeerobben had zich ook aangemeld voor de organisatie van de KNVB voetbaldag die voor 12 juni op het programma staat. Echter zijn beiden moeilijk te combineren gezien de activiteiten die op het programma staan voor de Voetbaldag. Het jeugdbestuur heeft er de voorkeur aan gegeven om eerst de regiocup voorrang te verlenen om de simpele reden dat voetballers al maanden zitten te wachten op het spelen van een wedstrijd tegen een andere club. Eindelijk weer een uitwedstrijd. Met z’n allen weer op zoek naar de voetbalvelden in de verschillende dorpen. Het omkleden in de kleedkamer. De bespreking. De warming-up en natuurlijk de wedstrijd. Ze hebben er zo lang op moeten wachten en dus gaan de wedstrijden eerst boven de Voetbaldag. Wel gaat het jeugdbestuur kijken of op een later tijdstip deze Voetbaldag met leuke activiteiten voor de jeugd alsnog kan worden georganiseerd. Daarover later meer. Eerst de regiocup.


Voor zaterdag dus weer een lekker vol programma op het Oostersportpark met 9 thuiswedstrijden. Naast de 9 thuiswedstrijden zijn er ook nog eens 14 uitwedstrijden dus zal het weer drukker zijn op het Oostersportpark dan voorheen. Nog geen volle bak want publiek langs de lijn wordt nog steeds niet toegestaan helaas. Wel zijn de kleedkamers open en mag er weer gedoucht worden. Voor de leiders/trainers en chauffeurs zal er op het terras een koffie/thee corner worden ingericht zodat er toch een gastvrij ontvangst is voor zowel de vrijwilligers van Zeerobben als voor de bezoekers.

Zaterdag beginnen de eerste wedstrijden om 09.00 uur.

De Meiden van Zeerobben

Wat een prachtige ervaring was het afgelopen zaterdag voor de meiden van MO13 van Zeerobben. Zij waren uitverkoren om een training af te werken in het Abe Lenstra stadion en wat hebben ze genoten. In het kader van het sportief partnerschap met sc Heerenveen had Zeerobben de uitnodiging ontvangen en maakte daar dankbaar gebruik van. En ondanks het feit dat er geen publiek aanwezig mocht zijn op de tribunes was het toch heel speciaal om in zo’n groot stadion te voetballen. Even in de dug-out en op de tribune zitten en even door de catacomben van het stadion slenteren. Het kon allemaal en liet zowel bij de meiden als bij de trainers Ruben v.d. Pol en Martin de Jong een mooie herinnering achter.

Maar zaterdag is het weer alle hens aan dek als de meiden van MO13-1 het om 09.00 uur gaan opnemen in en tegen Hardegarijp in het kader van de regiocup. MO13-1 is naast Hardegarijp ingedeeld bij MKV. Ook de meiden van MO17-1 hebben morgen de eerste wedstrijd voor de regiecup. Zij spelen al om 10.15 uur in Heerenveen tegen Heerenveense Boys. Verder staan er nog wedstrijden tegen QVC, sc Bolsward en DWP op het programma. De meiden zijn weer los. Voor de vrouwen van VR1 geldt dat helaas niet. Voor de senioren worden er geen wedstrijden meer vastgesteld door de Bond.

Waddenrobkes

Onder schitterende weersomstandigheden werd er afgelopen week weer gevoetbald door de allerjongsten van de club. Op de woensdagmiddag de training en op zaterdagochtend de onderlinge landencompetitie. Er werd weer volop genoten door een ieder. De foto’s spreken boekdelen.

Zaterdag a.s. spelen de Waddenrobkes hun voorlaatste wedstrijdronde. Volgende week woensdag nog een keer trainen en dan is volgende week zaterdag 12 juni de laatste speeldag van dit seizoen. En dan is het toch nog een lang seizoen geweest voor deze talentjes. Omdat ze afgelopen winter niet in de zaal mochten spelen werden de trainingen alweer in februari op het veld gestart. En sinds begin maart werd de landencompetitie wekelijks gespeeld. Kortom, ondanks de corona een volwaardige competitie voor deze voetballertjes. Eerst straks maar vakantie vieren. Volgend seizoen keren de allerjongsten weer terug bij de Waddenrobkes en maken de ouderen de overstap naar de JO8.