Toegangsbewijs nodig? Bezoek de corona teststraat bij Waddenhal in Harlingen

Vanaf 10 juni kunt u zich op de locatie dagelijks laten testen tussen 08.00-18.00 uur. Deze teststraat is bedoeld om te testen als je een bewijs nodig hebt waaruit blijkt dat je geen corona hebt. Met zo’n bewijs kunt u dus ergens naar binnen of ergens aan deelnemen zoals het theater, een sportwedstrijd of een evenement. De gemeente Harlingen is een van de eerste Friese gemeenten met zo’n teststraat.

Let op! Om zich te kunnen testen moet hier eerst online een afspraak voor gemaakt worden. U kunt niet zomaar naar binnen lopen. 

Teststraten zijn onderdeel van het regeringsplan om de samenleving in heel Nederland stapsgewijs verder te openen. Door op grote schaal te testen kan de samenleving eerder of ruimer op verantwoorde wijze open. Een bezoek aan bijvoorbeeld theater, sportwedstrijd of evenement wordt zo eerder mogelijk.

Om overlast te voorkomen is voor ruime openingstijden en een goed bereikbare locatie gekozen. De gebruikers van de Waddenhal (zoals scholen en verenigingen) kunnen gewoon gebruik van de Waddenhal blijven maken.

Dit betreft een externe testaanbieder, die werkt in opdracht van Stichting Open Nederland. GGD Fryslân is hier niet bij betrokken. 

Maak een digitale testafspraak
Zo gaat het eraan toe in de teststraat.